Promotieregels voor Topklassers versoepeld

Reacties

Clubs die vanuit de Topklasse willen promoveren naar de Jupiler League zijn tijdens hun eerste seizoen niet gebonden aan de eis van minimaal zestien fulltime contractspelers. Deze teams mogen gebruik maken van een overgangsregeling.

Promotieregels voor Topklassers versoepeld

Dat zijn werkgeversorganisatie FBO en de spelersvakbonden VVCS en ProProf overeengekomen in de nieuwe cao. De gepromoveerde amateurclubs hoeven pas na vijf seizoenen aan dezelfde eisen te voldoen als de overige clubs uit de Jupiler League.

Tijdens het tweede seizoen moet de promovendus van het afgelopen jaar zes spelers volledig in dienst hebben, het seizoen daarna acht en vervolgens twaalf. Na vijf jaar moet de club net als alle betaald voetbalorganisaties minimaal zestien voetballers fulltime in dienst hebben.

Pilot
Vorig seizoen startte de Eerste Divisie met een pilot van twee jaar met twintig clubs. Jong Ajax, Jong FC Twente en Jong PSV voegden zich net als de amateurs van Achilles '29 bij de nieuwe opgezette Jupiler League. De amateurclubs en de beloftenteams hebben in die opzet een beschermde status. Dat houdt in dat ze twee jaar lang niet kunnen promoveren of degraderen.

Met de overgangsregeling zijn de organisaties tegemoet gekomen aan bezwaren van de Topklassers, die de huidige regeling te zwaar vinden. De nieuwe cao gaat in op 1 juli.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.