Eerste Divisie-wens Jong AZ voorlopig onhaalbaar

Reacties

De door AZ geuite wens om met het beloftenelftal toe te treden tot de Eerste Divisie kan in ieder geval de komende anderhalf jaar geen doorgang vinden. Dat laat de KNVB weten aan Voetbal International.

Eerste Divisie-wens Jong AZ voorlopig onhaalbaar

De tweede elftallen van Ajax, PSV en FC Twente traden afgelopen zomer toe tot de Eerste Divisie als onderdeel van een tweejarige pilot. Gedurende die pilot wordt er niet gesleuteld aan de competitie en kunnen er geen teams toetreden. Jong AZ moet dus in de wachtkamer plaatsnemen.

'In het belang van de pilot is door alle betrokken partijen afgesproken dat er gedurende deze periode geen extra teams toetreden. Na afloop, dus na seizoen 2014/15, evalueert de KNVB samen met de clubs de pilot en bepalen we gezamenlijk hoe we verder gaan', reageert de voetbalbond.

Het door AZ geopperde alternatief, om met Jong AZ aan de Topklasse deel te nemen, valt sowieso niet te realiseren. 'Op dit moment is het volgens de reglementen niet mogelijk dat beloftenteams, van clubs uit het betaald voetbal of van clubs uit het amateurvoetbal, meedoen aan competities in het amateurvoetbal voor standaardelftallen', aldus de KNVB.
(Reon Boeringa)

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.