Promotie-vloek voor HSV, het dreigt weer mis te gaan: 'Mag niet gebeuren'

Reacties

Opnieuw een vreselijke avond voor Hamburger SV. De Duitse club ging donderdagavond in de wedstrijd tegen VfB Stuttgart om promotie/degradatie hard onderuit: 3-0. De gehoopte stap naar de Bundesliga is nu wel héél ver weg voor HSV.

Promotie-vloek voor HSV, het dreigt weer mis te gaan: 'Mag niet gebeuren'
© Pro Shots
VfB Stuttgart
VfB Stuttgart
3 - 0
Hamburger SV
Hamburger SV

HSV dacht afgelopen weekend al gepromoveerd te zijn en vierde dat al op het veld, tot FC Heidenheim in blessuretijd twee keer scoorde en dat feestje moest worden afgebroken. Daardoor moest HSV zich melden in de play-offs en daarin ging het volledig mis. De ploeg kwam al na één minuut op een 1-0 achterstand en verloor uiteindelijk met 3-0. In de return van aanstaande maandag moeten er dus heel gekke dingen gebeuren.

HSV-trainer Tim Walter wijdt de nederlaag deels aan persoonlijke fouten. 'Dit mag niet gebeuren en moeten we beter doen. Stuttgart is zeker geen misselijke tegenstander. Wij hebben het niet goed gedaan en zij wel, maar ze moeten nog naar het Volksparkstadion komen', zegt Walter in Duitse media. 'Dit moeten we nu naast ons neerleggen. We mobiliseren de troepen nog een keer.'

HSV degradeerde in 2018 voor het eerst uit de Bundesliga. In de drie jaren daarna werd de Duitse club steeds vierde en vorig jaar ging het in de play-offs mis. HSV won uit met 0-1 bij Hertha BSC, maar verloor thuis met 0-2 en was dus veroordeeld tot wéér een seizoen in de 2. Bundesliga.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.