Promes laat Hulk achter zich op Russische topscorerslijst

Reacties

Quincy Promes heeft zich zondagavond bovenaan de topscorerslijst van de Russische Premier League genesteld. De 24-jarige Oranje-international maakte in de thuiswedstrijd van Spartak Moskou tegen Kuban Krasnodar zijn dertiende doelpunt van het seizoen, één meer dan Hulk (Zenit Sint-Petersburg).

Promes laat Hulk achter zich op Russische topscorerslijst

Promes stelde in de 51ste minuut een punt veilig voor Spartak door met een vrije trap voor de 2-2 te zorgen. Het betekende het derde doelpunt voor de ex-speler van Go Ahead Eagles en FC Twente na de winterstop, die begin vorige maand eindigde. De eerste seizoenshelft sloot Promes nog af door drie keer op rij te scoren.

Met zijn productiviteit heeft Promes van Spartak geen titelkandidaat kunnen maken. Zondag keek de recordkampioen en huidige nummer zeven van Rusland halverwege tegen een achterstand aan, omdat het tegen degradatie strijdende Kuban met treffers van Maksim Mayrovich en Apodi een antwoord had op de vroege 1-0 van Ivelin Popov.

De matige prestaties van Spartak nemen niet weg dat Promes bezig is aan een uitstekend tweede seizoen. Met zijn dertiende goal  heeft de negenvoudig international niet alleen de leiding genomen in het topscorersklassement van Rusland voor het Zenit-duo Hulk (12) en Artem Dzyuba (11) en ex-VVV'er Ahmed Musa (10), hij heeft ook zijn productie van vorig seizoen met nog zeven wedstrijden te gaan al geëvenaard.

Ook bij het Nederlands elftal wordt Promes daarom inmiddels voor vol aangezien. Bondscoach Danny Blind noemde hem onlangs nog een voorbeeld voor talenten. De scherpschutter van Spartak begon vorige maand in de oefeninterlands tegen Frankrijk en Engeland ook in de basis. Zijn conclusie toen: 'Ik heb bewezen dat het geen slechte stap is om naar Rusland te vertrekken.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.