Promes kan Smolov niet bijbenen in strijd om topscorerstitel

Reacties

Quincy Promes heeft zich bij Spartak Moskou weliswaar tot matchwinner gekroond in het competitieduel met FK Ural (0-1 zege), maar zag Fedor Smolov verder uitlopen in de strijd om de Russische topscorerstitel.

Promes kan Smolov niet bijbenen in strijd om topscorerstitel

De ex-Feyenoorder is de enige man die de voormalige speler van FC Twente op de topscorerslijst voor zich moet dulden. De Rus was woensdag namens FK Krasnodar goed voor een hattrick en daarmee de totale productie tegen Krylya Sovetov (3-0 winst).

Smolov staat met nog twee speelronden te gaan op twintig competitietreffers, Promes na het uitduel met Ural - dat hij al na veertig minuten besliste - op zeventien. Maandag komen beide spelers weer in actie. Smolov neemt het dan op tegen lijstaanvoerder CSKA Moskou, de Oranje-international treft nummer zeven Terek Grozny (18.30 uur aftrap van beide wedstrijden).

Op zaterdag 21 mei wordt de laatste speelronde van de Russische Premier League afgewerkt. Daarna kan bij Promes de blik hoogstwaarschijnlijk op het Nederlands elftal. De aanvaller werd door bondscoach van Danny Blind opgenomen in de voorselectie voor de interlands tegen Ierland, Oostenrijk en Polen van eind mei en begin juni.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.