Promes: 'De rol van nummer 10 ligt me wel'

Reacties

Quincy Promes was tevreden met het takenpakket dat hij van bondscoach Danny Blind kreeg in de wedstrijd tegen Wales (2-3 zege). De Oranje-international genoot van de vrijheid als nummer 10.

Promes: 'De rol van nummer 10 ligt me wel'

'In deze rol krijg je veel vrijheid en dat ligt me wel. De laatste tijd speel ik ook vaak zo bij Spartak Moskou', aldus Promes, die achter aanvalsduo Bas Dost en Arjen Robben speelde. 'Aanvallend waren we onvoorspelbaar en dynamisch', constateerde hij in gesprek met Voetbal International.

De overwinning op Wales betekende een primeur voor de 23-jarige Promes, die in zijn zevende interland zo voor het eerst niet onderuitging met het Nederlands elftal. 'Dit is mijn eerste overwinning als speler van Oranje, dat geeft een heerlijk gevoel.'

De focus van de veelzijdige aanvaller lag direct na het duel met Wales op Duitsland, dat dinsdag de tegenstander is. 'Dit geeft een boost, maar Duitsland is een mooie volgende uitdaging. Vandaag pakte het systeem in ieder geval goed uit', doelde hij op de 5-3-2-formatie waarin Oranje vrijdagavond speelde.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.