Productieve Ramos geeft revanche Real Madrid gestalte

Real Madrid heeft ten koste van Málaga de revanchegevoelens omgezet in een overwinning (2-1). Aanvoerder Sergio Ramos nam De Koninklijke bij de hand.

Real Madrid had een onwerkelijke week beleefd waarin niet alleen de recordreeks sneuvelde maar ook daarna het Copa del Rey-duel met Celta de Vigo verloren ging. 'Onze laatste twee tegenstanders hebben ons problemen bezorgd. Dat moeten we analyseren, want ergens zit er iets niet goed', vertelde trainer Zinedine Zidane na de twee nederlagen op rij.

Málaga bleek niet bij machte de reeks van Real Madrid te verlengen. De middenmoter in de Primera División mocht van geluk spreken dat het binnen een kwartier niet al op een achterstand stond. Karim Benzema liet twee opgelegde kansen onbenut. Eerst kopte hij via de grond over om in de vijftiende minuut het te mooi te willen doen. De poging de bal achter het standbeen in het Málaga-doel te schieten werd een faliekante mislukking.

Het bleek uitstel van executie. Tien minuten voor rust brak Sergio Ramos de ban door overtuigend raak te koppen na een corner van Toni Kroos. Kort voor rust waren het dezelfde hoofdrolspelers bij de 2-0. De Duitser was dit keer met een vrije trap de aangever, de Spanjaard met een intikker de afmaker.

De productie van Ramos, die inmiddels acht keer heeft gescoord dit seizoen, was net genoeg voor de overwinning. Málaga bracht na een uur de spanning nog wel terug in de wedstrijd. Juanpi scoorde nadat Real-doelman Keylor Navas nog redding had gebracht op de inzet van Juan Carlos. Maar het bleef hierbij voor de gasten.

Real Madrid had op zijn beurt moeite de overwinning in veilige haven te brengen. Zo zat de paal de soms uitgefloten Cristiano Ronaldo in de weg en liet Málaga-doelman Carlos Kameni zich niet onbetuigd bij pogingen van onder anderen de Portugees.

Primera División-koploper Real Madrid vergrootte met de kleine overwinning de voorsprong op nummer twee Sevilla, dat zondag in actie komt tegen Osasuna.