Productief Heracles heeft geen kind aan Heerenveen

SC Heerenveen kwam voor de vijfde keer op rij niet tot winst in de Eredivisie. Bij Heracles Almelo gingen de Friezen op pijnlijke wijze ten onder (4-2). De thuisploeg kon beduidend betere cijfers overleggen. Voor de vierde opeenvolgende keer slaagde het elftal erin niet alleen te winnen maar ook minimaal vier keer te scoren.

Na twintig minuten kwam Heracles in het Polman Stadion op voorsprong via Everton, aan wiens doelpunt een paar soepele bewegingen vooraf gingen. De thuisploeg controleerde vervolgens de gehele eerste helft, maar moest toch een doelpunt van Heerenveen toestaan. Op aangeven van Luciano Narsingh zette Mika Väyrynen de bezoekers naast Heracles: 1-1.

Het verschil tussen beide ploegen was groot. Vlak voor rust kwam Heracles dan ook verdiend op voorsprong. Met een slimme schijnbeweging zette Samuel Armenteros keeper Kevin Stuhr-Ellegaard op het verkeerde been om vervolgens 2-1 binnen te stiften.

Na rust liep Heracles verder uit. Antoine van der Linden kopte 3-1 binnen, drie minuten later zorgde Darl Douglas voor het vierde doelpunt van de wedstrijd.

Heerenveen leek de spanning in de wedstrijd nog even terug te brengen na een doelpunt van Philip Haglund, maar dichter in de buurt van Heracles kwam het niet.

Door de overwinning gaat Heracles Heerenveen voorbij op de ranglijst en wisselt de ploeg het rechter- voor het linkerrijtje van de Eredivisie. Foto: VI Images