Primeur voor Seedorf, Bayern bezig aan recordreeks

Reacties

De volgende duels in de achtste finale van de Champions League dienen zich aan. Voetbal International neemt een duik in de historie en komt met acht opvallende feiten in de aanloop naar de twee duels van woensdagavond.

Primeur voor Seedorf, Bayern bezig aan recordreeks

AC MILAN - ATLÉTICO MADRID (20.45 UUR)

● Clarence Seedorf maakt als trainer zijn Champions League-debuut van AC Milan. De voormalige middenvelder, die het toernooi vier keer als speler won, zit sinds zijn aanstelling op 16 januari van dit jaar voor de zevende keer op de bank bij de Rossoneri. Milan boekte tot nu toe drie zeges, speelde één keer gelijk en leed twee nederlagen.

Clarence Seedorf
Clarence Seedorf

● AC Milan is bezig aan een matige reeks thuiswedstrijden in het hoofdtoernooi van de Champions League. De Italianen wonnen maar twee van hun laatste acht optredens in San Siro: tegen Barcelona (2-0) en Celtic (2-0). De overige zes duels mondden uit in vijf gelijke spelen en één nederlaag.

● Atlético Madrid is dit seizoen in Europees verband nog ongeslagen, net als stadgenoot Real Madrid en Manchester United. In de groepsfase van de Champions League behaalde de ploeg van trainer Diego Simeone vijf overwinningen en verspeelde pas één keer punten (uit bij Sint-Petersburg, 1-1).

● Aanvaller Diego Costa was dit seizoen in 35 officiële wedstrijden al goed voor 26 doelpunten bij Atlético Madrid. In 2014 wil het echter nog niet zo vlotten met de productie van de geboren Braziliaan. In de eerste twaalf officiële wedstrijden van het kalenderjaar kwam de spits pas tot drie treffers.

ARSENAL - BAYERN MÜNCHEN (20.45 UUR)

● Arsenal heeft een prima thuisbalans tegen Duitse tegenstanders. Van de veertien Europese wedstrijden tegen Duitse clubs wonnen The Gunners er negen, tegen één gelijkspel en vier nederlagen.

● Bayern München is bezig aan een recordreeks in de Champions League. De Duitse grootmacht en winnaar van vorig seizoen won zijn laatste zes uitwedstrijden in het miljoenentoernooi. Dat gebeurde achtereenvolgens tegen Arsenal (1-3), Juventus (0-2), Barcelona (0-3), Manchester City (1-3), Viktoria Plzen (0-2) en CSKA Moskou (1-3).

Arjen Robben.
Arjen Robben.

● Arjen Robben staat dit seizoen op drie doelpunten in vier Champions League-duels namens Bayern München. De Oranje-international is nog maar twee treffers verwijderd van een evenaring van een persoonlijk record. Dat dateert van het seizoen 2011/12, toen Robben bij Bayern goed was voor vijf goals in negen Champions League-duels.

● Arsenal verloor maar drie van zijn laatste twintig thuisoptredens in de Champions League (W15, G2, V3). Opvallend genoeg was in die serie wedstrijden telkens een Duitse club verantwoordelijk voor de schade: achtereenvolgens Schalke 04 (0-2), Bayern München (1-3) en Borussia Dortmund (1-2).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.