Cristiano Ronaldo voelt hete adem Ibrahimovic in de nek

Reacties

Zlatan Ibrahimovic beleefde dinsdagavond weer een memorabele avond in de Champions League. Zijn twee treffers in het uitduel met Bayer Leverkusen (4-0 zege) zorgden voor tal van statistische noemenswaardigheden. VI zet ze op een rij.

Cristiano Ronaldo voelt hete adem Ibrahimovic in de nek

● Ibrahimovic bracht zijn competitietotaal tegen Leverkusen op 41 treffers in 41 officiële wedstrijden in dit seizoen, voor club én land. Daarmee is hij de productie van Cristiano Ronaldo tot op één doelpunt genaderd. De Portugees is vooralsnog met 42 treffers in 37 officiële optredens voor Real Madrid en Portugal de meest productieve speler in Europa.

● Na zes wedstrijden in deze Champions League-jaargang heeft Ibrahimovic al tien keer gescoord. Met dat aantal passeerde hij Cristiano Ronaldo (negen goals) op de topscorerslijst van de miljoenencompetitie.

● Met 41 doelpunten in 101 wedstrijden is Ibrahimovic nu de tiende speler die sinds de start van de Champions League in het seizoen 1992/93 de grens van veertig treffers heeft gepasseerd. Hij deed dat in dienst van zes verschillende clubs. De meeste van die 42 CL-treffers maakte hij inmiddels in dienst van zijn huidige club (dertien).

Ibrahimovic benut een strafschop tegen Bayer Leverkusen.
Ibrahimovic benut een strafschop tegen Bayer Leverkusen.

● De Zweed heeft de totalen van Didier Drogba en Alessandro del Piero (42 goals) al binnen handbereik en kan in het vervolg van het toernooi dus nog flinke progressie maken op de eeuwige topscorerslijst.

● Ibrahimovic maakte dit seizoen al 34 doelpunten voor Paris Saint-Germain, in 35 officiële wedstrijden. Dat is nog maar één doelpunt minder dan zijn persoonlijk record van de vorige jaargang, toen hij 35 keer scoorde in 46 optredens voor de Parijzenaars.

● Ook in het seizoen 2011/12 kwam Ibrahimovic - in dienst van AC Milan - tot 35 treffers, maar nog nooit maakte hij er in één jaargang meer in clubverband.

● Met de eerder genoemde 41 goals voor club en land dit seizoen nadert Ibrahimovic ook een ander persoonlijk record. Ook dát dateert van vorig seizoen, toen hij namens Paris SG (35) en Zweden (acht) finishte op een totaal van 43 doelpunten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.