Paris Saint-Germain zet Leverkusen op eigen veld te kijk

Voor Bayer Leverkusen is de kwartfinale van de Champions League al na de eerste wedstrijd uit zicht verdwenen. Paris Saint–Germain staat dankzij een productieve eerste helft en de uiteindelijke 4-0 zege al met meer dan anderhalf been in de volgende ronde.

Leverkusen-trainer Sami Hyypiä had vooraf zijn spelers op het hart gedrukt op alle fronten bij de les te zijn om een kans te maken tegen Paris Saint-Germain. De Finse trainer zag echter al in de derde minuut zijn aanvoerder Simon Rolfes kostbaar en onnodig balverlies leiden.

Via Marco Verratti kwam de bal bij Blaise Matuidi (foto onder), die met een bekeken schot keeper Bernd Leno passeerde en zo Paris Saint-Germain een bliksemstart bezorgde. Het bleek tegelijkertijd ook het begin van het einde voor Leverkusen.

De nummer twee van de Bundesliga herstelde zich weliswaar van de vroege tik, maar kon na 45 minuten een plaats bij de laatste acht uit het hoofd zetten. Zlatan Ibrahimovic was de beul voor de Duitsers.

In de 39ste minuut benutte hij koeltjes een strafschop – toegekend na een overtreding van Emir Spahic op Marco Verratti – om drie minuten later ongenadig de genadeklap uit te delen. Van achttien meter joeg hij de bal met een snelheid van meer dan honderd kilometer per uur in de verre kruising.

Met de comfortabele voorsprong kon Paris Saint-Germain met een gerust hart achterover leunen. De Franse equipe kon zeker nauwelijks meer iets gebeuren nadat Leverkusen was teruggebracht tot een tiental.

Spahic incasseerde een half uur voor het einde zijn tweede gele kaart. De verdediger raakte in een duel Lucas Moura in het gezicht, hetgeen voor scheidsrechter Kassai aanleiding was de Bosniër naar de kleedkamer te sturen.

Bayer Leverkusen bleef een enorme afstraffing bespaard. Paris Saint-Germain was genadig en voegde alleen in de slotfase nog een treffer van Yohan Cabaye (foto boven) toe aan de productie van de eerste helft, die zonder twijfel afdoende lijkt om op 12 maart in de return de plaats in de kwartfinale zeker te stellen.