Primeur Porto: koploper moet titelfeest uitstellen na offday in Braga

FC Porto is er maandag op bezoek bij SC Braga niet in geslaagd een voorschot op de titel te nemen. De koploper leed de eerste nederlaag van het seizoen en hoefde later op de avond dus niet af te stemmen op de wedstrijd van runner-up Sporting Portugal, dat met 0-3 zou winnen bij Boavista.

Sporting Braga
1 - 0
FC Porto
FC Porto

Porto wist wat het te doen stond in het Estádio Municipal de Braga, het kenmerkende stadion met de rotswand waar het Nederlands elftal op het EK 2004 met 3-0 van Letland won. De koploper moest zelf Braga verslaan en hopen dat Sporting Portugal later op de avond punten verspeelt op bezoek bij Boavista, de tweede club van Porto.

De ploeg van Sérgio Conceição had het moeilijk bij Braga, dat eerder deze maand in de kwartfinale van de Europa League werd uitgeschakeld door het Rangers FC van Giovanni van Bronckhorst. De thuisploeg was vijf minuten voor rust dicht bij de openingstreffer, maar de inzet van Ricardo Horta spatte uiteen op de lat.

Horta
Tien minuten na rust haalde Horta alsnog de trekker over. De Portugees profiteerde van een dekkingsfout en tikte bij de tweede paal van dichtbij binnen (1-0). Wat de bezoekers ook probeerden, de gelijkmaker hing geen moment in de lucht. Porto had verreweg het meeste balbezit, trok ten aanval, maar stuitte telkens weer op de Braga-muur.

Door de eerste competitienederlaag moet Porto het landskampioenschap minimaal zes dagen uitstellen. Bovendien maakte Sporting Portugal geen fout.  Zaterdag om 20.00 uur is het aan Vizela (en Sporting) om het feest van de koploper te verstieren.