Primeur met video-assistent in De Kuip

Reacties

Tijdens het competitieduel tussen Feyenoord en SC Heerenveen (donderdagavond, 20.45 uur) biedt de KNVB de mogelijkheid een video-assistent negentig minuten lang live te volgen via de site van de Nederlandse voetbalbond en het derde kanaal van FOX Sports.

Primeur met video-assistent in De Kuip

Het gaat in dit geval nog om een pilot, omdat de video-assistent nog niet in contact staat met - in dit geval - arbiter Pol van Boekel (foto) of een van zijn assistenten op het veld. 'Maar we geloven sterk in de toekomst van een video-assistent in het voetbal', motiveert Gijs de Jong, directeur operationele zaken bij de KNVB, het initiatief.

'Vandaar dat we al sinds 2013 op de achtergrond de mogelijke invulling hiervan testen. Op dit moment mag de video-assistent de scheidsrechter op het veld nog niet adviseren, maar wij verwachten vanaf het nieuwe seizoen met live-testen te starten. We zijn erg enthousiast over de toegevoegde waarde van de video-assistent en willen aan alle voetballiefhebbers laten zien hoe dit in de toekomst eruit gaat zien.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.