Primeur Aspas helpt Liverpool aan zege bij rentree Gerrard

Liverpool heeft de vierde ronde van het toernooi om de FA Cup bereikt dankzij een zege op Oldham Athletic, dat uitkomt op het derde niveau in Engeland. Steven Gerrard (foto boven) maakte zijn rentree in de basis.

De aanvoerder van Liverpool was een maand uitgeschakeld met een hamstringblessure. Als invaller keerde hij op nieuwjaarsdag al terug van deze kwetsuur in het duel met Hull City (2-0 winst). Clubtopscorer Luis Suarez kreeg rust en begon op de bank. Hij verving Gerrard een kwartier voor tijd. The Reds moesten de wedstrijd uiteindelijk uitspelen met tien man, doordat Daniel Agger geblesseerd raakte, terwijl de drie wissels al benut waren.

Op dat moment stond Liverpool al op een 2-0 voorsprong. Iago Aspas brak de ban in de 54ste minuut, op aangeven van Raheem Sterling. Het was de eerste officiële treffer van de Spanjaard in dienst van Liverpool. Twee minuten later was hij dicht bij zijn tweede, maar ditmaal raakte hij de lat. Een door James Tarkowski van richting veranderd schot van Sterling bepaalde de eindstand op 2-0.