Rodgers blij met degelijk Liverpool en doorzetter Suarez

Liverpool-manager Brendan Rodgers gaf na de 2-0 zege op Hull City topscorer Luis Suarez nog maar eens een pluim. Niet alleen over zijn doelpunt, maar ook over zijn motivatie.

Rodgers blij met degelijk Liverpool en doorzetter Suarez

Door de nipte overwinning is Liverpool de nummer vier met zes punten minder dan lijstaanvoerder Arsenal. Daniel Agger en Luis Suarez hielpen de ploeg aan de overwinning. Voor Suarez was het zijn twintigste goal. De Uruguayaan is nu bovendien al acht competitieduels op rij trefzeker op Anfield Road. In die serie thuiswedstrijden maakte hij liefst zestien doelpunten.

'Luis zal altijd al loftuitingen ontvangen omdat hij een speler van wereldklasseniveau is', blikte Rodgers na de wedstrijd terug. 'Maar hij was weer geweldig. Tegen Chelsea heeft hij een vervelende tik op zijn voet gehad. Negen van de tien spelers hadden met een dergelijke blessure nu niet gespeeld.'

Met de zege revancheerde Liverpool zich bovendien voor de nederlagen in de toppers tegen Chelsea en Manchester City. 'Ik heb de spelers daarom ook verteld dat dit de beste overwinning van het seizoen was', aldus Rodgers. 'We hebben misschien niet ons beste niveau gehaald, maar waren zeer degelijk. We creëerden veel kansen en Hull heeft geen schot op doel gelost.'

In de komende wedstrijd treft Liverpool Oldham Athletic in de FA Cup. Een week daarna, eveneens op zondag, staat het bezoek aan Stoke City op het programma. Dat betekent voor Oussama Assaidi een weerzien met zijn eigenlijke werkgever. De huurling is bij Stoke momenteel de man in vorm en onderstreepte dat woensdag nog maar eens met een goal tegen Everton (1-1).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen