Presidentskandidaat Académica draagt Van der Gaag voor

Reacties

Mitchell van der Gaag (42) verneemt vrijdagavond of hij de nieuwe trainer wordt van Académica. Bij de nummer acht van de Portugese competitie van het voorbije seizoen hebben presidentsverkiezingen plaats. Kandidaat Nuno Oliveira heeft Van der Gaag voorgedragen als nieuwe hoofdtrainer.

Presidentskandidaat Académica draagt Van der Gaag voor

'Een jonge kandidaat – hij is pas 33 – die in kort tijd veel steun heeft gekregen', laat de oud-verdediger van onder meer PSV, Sparta en FC Utrecht aan VI weten. 'De ontwikkelingen liepen snel nadat afgelopen maandag Sérgio Conceição naar Sporting Braga overstapte. Mocht het goed uitpakken, word ik voor twee seizoenen aangesteld.'

Voor Van der Gaag zou Académica zijn eerste klus worden na zijn vertrek bij Belenenses. Nadat hij vorig jaar september onwel was geworden tijdens een wedstrijd, legde hij zijn functie neer om zich op zijn herstel te richten. In januari stapte Van der Gaag definitief op.

'Académica is een club met een goede basis. De laatste jaren heeft ze vaak voor jonge trainers gekozen, die hier hun trainersloopbaan hebben gelanceerd. Zoals Domingos Paciência, André Villas-Boas en nu ook Sérgio Conceição. Daarnaast is Académica een van de weinige clubs in Portugal met een heel mooi, eigen complex.'

Eerder was Van der Gaag in Portugal hoofdcoach van Marítimo tussen september 2009 en september 2010. In 2011 was hij kandidaat om als assistent van Marco van Basten aan de slag te gaan bij Sporting Lissabon.

De achtergronden rond Oranje volgen? Probeer VI Premium nu 2 weken gratis! Al abonnee van het magazine? Regel hier je gratis toegang.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.