Van der Gaag: 'Voelt eigenlijk alsof er niks gebeurd is'

Mitchell van der Gaag kijkt met gemengde gevoelens terug op de wedstrijd Belenenses-Maritimo Funchal van afgelopen zaterdag. De trainer van Belenenses maakte de eerste competitiezege (1-0) van zijn elftal niet vanaf de bank mee.

Van der Gaag: 'Voelt eigenlijk alsof er niks gebeurd is'

In de veertigste minuut van het duel met zijn vroegere werkgever werd Van der Gaag plotseling onwel. Met behulp van de medische staf van Belenenses verliet hij het stadion. De 41-jarige oefenmeester keek maandag terug. ‘Eerlijk gezegd voel ik me goed. Alsof er niks gebeurd is eigenlijk.’

Nadat de ex-speler van onder meer PSV, FC Utrecht en Sparta zaterdagavond direct naar het ziekenhuis werd gebracht, onderging hij maandag verschillende tests. ‘Er is een echo gemaakt en ik ben helemaal door de molen gehaald. Alles is ok, de doktoren waren tevreden’, verklaarde de trainer tegenover Voetbal International.

Wat er precies gebeurde is niet duidelijk. ‘Een combinatie van warmte en hoge bloeddruk wellicht,’ denkt Van der Gaag. Zijn werkgever heeft hem de tijd gegeven om te herstellen. Komende woensdag speelt Belenenses, zonder Van der Gaag op de bank, voor de beker tegen Santa Clara.

Onder de Nederlandse trainer promoveerde Belenenses vorig seizoen naar de hoogste Portugese afdeling. Na vijf duels bezet de ploeg nu de voorlaatste plaats met drie punten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen