Premier League-dino Crouch blijft cultheld-status uitbreiden

Reacties

Dinsdag werd bekend dat Peter Crouch zijn contract bij Stoke City met een jaar verlengde, waardoor de boomlange aanvaller tot medio 2019 in de Premier League te bewonderen is.

Premier League-dino Crouch blijft cultheld-status uitbreiden

De verlenging betekent dat de inmiddels 36-jarige spits volgend jaar aan zijn achtste seizoen bij The Potters kan gaan beginnen. In 2011 werd de Engelsman, die meer dan twee meter lang is, overgenomen van Tottenham Hotspur voor een slordige vijftien miljoen euro.

De liefde voor de club gaf de doorslag voor de 42-voudig international. 'Ik hou ervan hier te zijn. Ik zal eerlijk zijn, het voelt hier als thuis', zo vertelde hij na het zetten van zijn handtekening via de digitale kanalen van de club. 'Het is fantastisch hier elke dag te mogen komen.'

'Ik denk in alle eerlijkheid dat wij the best of the rest zijn. Op de logische topzes na, kan ik me geen club bedenken waar je beter kan zijn', aldus Crouch. 'Het was allemaal snel geregeld, maar ik twijfelde er al niet aan dat ik hier volgend seizoen nog zou spelen. Zolang de club me verlengingen aanbiedt en het vertrouwen in me houdt, zal ik de contracten blijven tekenen.'

Crouch debuteerde in het seizoen 2003/04 in de Premier League namens Aston Villa, waarna hij uitkwam voor achtereenvolgens Southampton, Liverpool, Portsmouth, Tottenham Hotspur en nu dus Stoke City. In het huidige seizoen moet hij het doen met negen invalbeurten. De cultheld scoorde daarin wel al drie keer in 193 minuten. Zijn teller in de Premier League staat na al die jaren op 106 doelpunten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.