Invalspecialist Crouch helpt Stoke aan punt tegen Leicester

Peter Crouch heeft met zijn vijftiende goal als invaller Stoke City een punt bezorgd tegen Leicester City: 2-2. De spits hoeft in de Premier League slechts drie spitsen voor zich te dulden die vaker scoorden als invaller.

Het eerste half uur was niet bijster interessant in Stoke-on-Trent, waardoor het blessuregeval van scheidsrechter Robert Madley de meeste aandacht kreeg van de fans. De arbiter liep een kuitblessure op en werd vervangen door vierde official Jon Moss. Vreemd genoeg werd de wedstrijd vervolgens aantrekkelijker. Leicester-middenvelder Vicente Iborra maakte kort na de scheidsrechterwissel zijn eerste goal in de Premier League, hij ramde een niet goed verwerkte corner van dichtbij binnen.

De uitploeg bleef beter in de eerste helft, maar kreeg vijf minuten voor rust toch een treffer tegen. Verdediger Harry Maguire stapte niet goed in, waardoor Xherdan Shaqiri vrij kwam in de zestien. De Zwitser bleef kalm en zette de 1-1 op het scorebord. In de tweede helft hielp Riyad Mahrez met zijn individuele klasse Leicester weer in het zadel. De Algerijn soleerde op rechts en schoot hard raak vanuit een moeilijke hoek.

Dit leek de beslissing te zijn, maar Mark Hughes speelde zoals wel vaker zijn troefkaart in de vorm van Peter Crouch. De boomlange spits had als invaller nog geen vier minuten nodig om Stoke City weer naast Leicester te koppen. Met zijn vijftiende goal als invaller - alleen Jermain Defoe (23), Ole Gunnar Solksjaer (17) en Nwanko Kanu (17) scoorden meer als invaller - maakte Crouch er 2-2 van. Uit een corner kopte de 36-jarige aanvaller in de 74ste minuut steenhard raak. In de slotfase golfde het spel op en neer, maar gescoord werd er niet meer.

Met het gelijkspel schieten beide clubs niet veel op. Stoke staat veertiende, slechts vier punten boven de degradatiezone. Leicester staat tiende, maar kan nog flink zakken als de concurrentie in de vorm van Southampton, Brighton & Hove Albion en Huddersfield Town winnen. Manager Claude Puel, die ruim een week geleden de ontslagen Craig Shakespeare verving, staat nu op vier punten uit twee wedstrijden.