Premier League: bokswedstrijd van 38 ronden

Reacties

Het gáát maar door. Na de modder van de FA Cup staan de camera's scherp gesteld op de Premier League. Twintig wedstrijden ver is de race nu die elke week een nieuwe wending neemt. De komende midweekse speelronde zal daarop geen uitzondering vormen.

Premier League: bokswedstrijd van 38 ronden

Liverpool-Arsenal is de wedstrijd die er bij voorbaat uitspringt. Jürgen Klopp probeert in de hectische realiteit van het Engelse voetbal zijn weg te zoeken. Bij vlagen laten The Reds dingen zien waarin zijn hand zichtbaar is, de snelle stoten naar voren bijvoorbeeld, het massale druk zetten ook, maar een eigen identiteit heeft het nieuwe Liverpool nog niet. Daarvoor is tijd nodig, tijd die er eigenlijk niet is.

Arsenal heeft die identiteit wel. Dat kan ook niet anders als de trainer er al bijna twintig jaar zit, maar knap is het wel wat Arsène Wenger nu met The Gunners bewerkstelligt. Het voetbal is onderscheidend. Een titel voor Arsenal kan daarom als een soort oeuvreprijs worden beschouwd voor de vakman Wenger. Al zal hij als geen ander weten dat het niet ophoudt na deze week. De Premier League is meer dan ooit een bokswedstrijd van 38 ronden.

Manchester City is de ploeg die eigenlijk kampioen zou moeten worden. Gebaseerd op het spelersmateriaal. Toch verloor de club dit seizoen al vijf keer omdat achterin stabiliteit ontbreekt en het elftal ondanks de offensieve weelde afhankelijk is van de extra klasse van Sergio Agüero. Hij is het die straks bij de eindafrekening het verschil betekent tussen net wel en net geen kampioenschap.

Ondertussen blijven allerlei verhaallijnen het volgen waard. Langzaam maar zeker sluipt Tottenham Hotspur naar boven. Zij verloren dit seizoen pas twee keer, beschikken mede dankzij het duo Toby Alderweireld-Jan Vertonghen over de minst gepasseerde defensie in de competitie en dat mét Engelse talenten op het veld. Na Harry Kane genieten de Spurs-fans  nu van de doorbraak van Deli Alli en Tom Carroll. Het geeft de huidige topvierklassering extra waarde.

Ondertussen blijft het breedtepasses tellen bij Manchester United. Het spel is onder Louis van Gaal geëvolueerd tot iets wat zeer ver van het publiek afstaat. Er gebeurt zo weinig opwindends dat een schot op doel tegenwoordig op cynische wijze met gejuich wordt begroet. Naar een testbeeld kijken is spannender dan turen naar het risicoloze heen-en-weer geschuif omdat iedereen klaarblijkelijk bang is een fout te maken.

Hoe dan ook: de uitslagen zullen wederom verrassend zijn. En het mooie is: komende weekeinde draait het circus weer op volle toeren, met onder meer Liverpool-Manchester United.

Inderdaad: het gáát maar door.

Programma
Aston Villa 12-01
20:45
Crystal Palace
AFC Bournemouth 12-01
20:45
West Ham United
Newcastle United 12-01
20:45
Manchester United
Swansea City 13-01
20:45
Sunderland
Manchester City 13-01
20:45
Everton
Stoke City 13-01
20:45
Norwich City
Southampton 13-01
20:45
Watford
Chelsea 13-01
20:45
West Bromwich Albion
Liverpool 13-01
21:00
Arsenal
Tottenham Hotspur 13-01
21:00
Leicester City
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.