Prandelli na geslaagde Valencia-vuurdoop klaar voor Barça

Cesare Prandelli heeft zijn debuut als hoofdtrainer van Valencia opgeluisterd met een zege. In Asturië werd er gewonnen van Sporting Gijón: 1-2. Mario Suárez maakte beide treffers.

Begin oktober werd Prandelli aangesteld als hoofdtrainer van Valencia. De 57-jarige Italiaan volgde interim-trainer Voro González op, die op zijn beurt weer de opvolger was van de eind september ontslagen Pako Ayestaran.

Al na zeven minuten kwamen de bezoekers op voorsprong in het stadion El Molinón. Na een aanval over rechts haalde Suárez de trekker over vanaf de rand van het strafschopgebied: 0-1. De zesvoudig Spaans kampioen had daarna het betere van het spel, maar scoorde voor rust niet meer. Dat deed de thuisploeg wél. Carlos Castro zorgde vijf minuten voor de pauze voor de gelijkmaker. Na een voorzet vanaf links kopte de spits van dichtbij raak: 1-1.

Halverwege de tweede helft liet Suárez de bezoekers opnieuw juichen. Hij rondde af nadat een vrije trap voor zijn voeten was beland. In de slotfase kwam de zege van Valencia niet meer in gevaar.

Voor Los Che was het pas de derde competitiezege van het seizoen. Op de ranglijst klom Valencia naar de veertiende plaats met negen punten uit acht duels. Prandelli en de zijnen kunnen nu toeleven naar de kraker tegen Barcelona van zaterdag. Sporting Gijón is de nummer achttien en vergaarde tot nu toe zeven punten.