Prachtige pegel Bazoer vergroot misère bij Feyenoord

Reacties

Feyenoord heeft in De Klassieker tegen Ajax geen einde kunnen maken aan de dramatische reeks in de Eredivisie. Een moment van klasse van Riechedly Bazoer maakte het verschil in Amsterdam: 2-1.

Prachtige pegel Bazoer vergroot misère bij Feyenoord

In een tot dan toe gezapige tweede helft kreeg Bazoer in de 65ste minuut de bal op 25 meter van het Feyenoord-doel. De negentienjarige middenvelder twijfelde geen moment en stuurde de bal met veel effect naar de bovenhoek. Kenneth Vermeer, die tijdens de wedstrijd onheus bejegend werd door Ajax-supporters, moest een antwoord schuldig blijven en Ajax nam een cruciale 2-1 voorsprong.

Om de zesde Eredivisie-nederlaag op rij te voorkomen had Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst vooraf een aangepast strijdplan uitgedokterd. De Rotterdammers kozen voor een 4-4-1-1-formatie met Bilal Basaçikoglu achter spits Dirk Kuijt. Op het middenveld was er plaats voor debutant Renato Tapia en Jens Toornstra.

Laatstgenoemde betaalde de keuze van zijn trainer snel uit. Na een kwartier kreeg Toornsta de bal van Tonny Vilhena en besloot hij het vanaf twintig meter te proberen. De lage inzet van de 26-jarige middenvelder bleek Jasper Cillessen te machtig en zo leek het ideale scenario zich te ontvouwen voor Feyenoord. De Rotterdammers konden gesteund, door de vroege voorsprong, namelijk wat meer achteroverleunen en gokken op de tegenaanval.

Ajax kwam echter snel met een antwoord op de openingstreffer. Davy Klaassen stuurde in de 21ste minuut Amin Younes weg en de Duitse vleugelaanvaller ontdeed zich vervolgens simpel van Toornsta en Botteghin. Het lage schot van Younes dat volgde, vloog via de binnenkant van de paal binnen: 1-1.

Amin Younes legt aan voor de gelijkmaker van Ajax. Jens Toornstra (op de grond) en Eric Botteghin komen te laat.
Amin Younes legt aan voor de gelijkmaker van Ajax. Jens Toornstra (op de grond) en Eric Botteghin komen te laat.

In het attractieve eerste bedrijf kregen beide ploegen vervolgens kansen om de leiding te nemen. Bij Feyenoord vond Tonny Vilhena tot twee keer toe Cillessen op zijn weg, terwijl Joël Veltman een kopbal van Sven van Beek van de doellijn haalde. De grootste kans van Ajax werd ingeleid door Eric Botteghin, die Anwar El Ghazi lanceerde. De spits passeerde Kenneth Vermeer, maar met een tackle voorkwam die dat El Ghazi de bal in het lege doel kon deponeren. Overigens raakte bij de thuisploeg centrumverdediger Jairo Riedewald snel geblesseerd. Nick Viergever verving hem.

Na rust kwam de wedstrijd pas weer in een hogere versnelling toen Bazoer zijn geluk beproefde en Ajax zo aan de leiding hielp: 2-1. Drie minuten na deze goal kregen de Amsterdammers een uigelezen mogelijkheid om het duel te beslissen. Blom gaf een strafschop na een overtreding van Vermeer op Klaassen, maar Nemanja Gudelj schoot huizenhoog over en dus bleef het tot het einde spannend in Amsterdam.

Feyenoord zette met invallers Michiel Kramer en Eljero Elia een slotoffensief in, terwijl voor Ajax steeds meer ruimte kwam op de counter. Doelpunten leverde dat niet op en dus wacht Feyenoord al tien jaar en 163 dagen op een zege bij Ajax in een Eredivisie-duel. De Rotterdammers verliezen bovendien voor de zesde keer op rij in de competitie en daardoor dreigt een vrije val op de ranglijst. Ajax staat in ieder geval tot het einde van FC Utrecht - PSV eerste.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.