Pover Roda zet voorzichtig stapje richting lijfsbehoud

Reacties

Roda JC heeft goede zaken gedaan in de strijd om een plek in de Eredivisie. In het eerste duel van de tweede ronde werd gewonnen bij Helmond Sport (0-1). Dani Schahin was in een uitermate pover duel de enige doelpuntenmaker.

Pover Roda zet voorzichtig stapje richting lijfsbehoud

Op voorhand was het een duidelijk gevalletje David versus Goliath. Roda mag dan op een teleurstellende zeventiende plaats in de Eredivisie zijn geëindigd, Helmond eindigde als dertiende in de Jupiler League. De Helmonders veroverden de tweede periode en waren in de eerste ronde van de play-offs Almere City FC de baas.

Ofschoon de thuisploeg als underdog aan het duel begon, geloofde spits Teije ten Den op voorhand in een goed resultaat. 'Ik denk wel dat we kans hebben tegen Roda', vertelde hij aan VI. 'De teamspirit is groot, wij zijn niet makkelijk te verslaan en kunnen zelf een goal maken.'

Helmond nam in eigen huis het initiatief. Nadat eerder Robert Braber het leder al over het Limburgse doel had geschoten, was Jason Bourdouxhe dicht bij de openingstreffer. De Belg mocht aanleggen van zestien meter maar vond Benjamin van Leer op zijn pad. Dat de doelman in het eerste bedrijf uitgroeide tot de beste man op het veld, vertelde vooral veel over het matige spel van de gasten. Als één team recht had op een openingstreffer, dan was het Helmond.

Toch was het direct na de rust de Eredivisionist die op voorsprong kwam. Mikhail Rosheuvel stoomde op aan de rechterkant en zag zijn voorzet via een Helmond-been op de paal belanden. In de rebound was het een koud kunstje voor Dani Schahin om de score te openen.

Waar Roda het initiatief leek te pakken, liet Adil Auassar zijn ploeg behoorlijk in de steek. Een overtreding op Bourdouxhe werd door arbiter Martin van den Kerkhof bestraft met rood.

Adil Auassar krijgt met nog een half uur te spelen de rode kaart.
Adil Auassar krijgt met nog een half uur te spelen de rode kaart.

Na die kaart besloot Roda het rustig aan te doen en lag het initiatief bij Helmond. Ofschoon de thuisploeg het wel probeerde, benaderde het geenszins het niveau van de eerste helft. Grote kansen bleven dan ook uit.

Zo kon Roda, zelfs met tien man, het duel vrij eenvoudig uitspelen. Zondag kan het in eigen huis het tweeluik beslissen. In de finale wacht de winnaar van het treffen tussen MVV Maastricht en SC Cambuur.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.