Pover Barcelona dankt Piqué en leeft nog na dramatische CL-start

Reacties

Barcelona heeft woensdag met pijn en moeite de eerste overwinning in de Champions League geboekt. De ploeg van trainer Ronald Koeman had aan een fraai doelpunt van Gerard Piqué genoeg om Dinamo Kiev van zich af te schudden.

Pover Barcelona dankt Piqué en leeft nog na dramatische CL-start
© Pro Shots
Barcelona
Barcelona
1 - 0
Dinamo Kiev
Dinamo Kiev

Bij Barcelona gunde Ronald Koeman de pas net weer herstelde Ansu Fati rust. Luuk de Jong verving de achttienjarige aanvaller, die zondag nog van onschatbare waarde was in het thuisduel met Valencia. Halverwege de eerste helft kreeg De Jong de uitgelezen mogelijkheid om de score te openen. Memphis Depay legde de bal uit een vrije trap panklaar op het hoofd van zijn landgenoot, maar die kopte volledig vrijstaand naast.

Uitgerekend Piqué nam zo'n tien minuten voor rust het eerste doelpunt van Barcelona in deze Champions League-campagne voor zijn rekening. Juist op het moment dat het publiek opveerde omdat goudhaantje Fati zich ging opwarmen, volleerde de routinier een voorzet van Jordi Alba snoeihard binnen. Daarmee kroonde Piqué zich tot oudste Blaugrana met een treffer in de Champions League. Het doelpunt leek bevrijdende werking te hebben op Barcelona, dat de eerste twee wedstrijden in de groepfase ten onder ging.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Nieuw elan
Luuk de Jong bleef na een slechte eerste helft achter in de kleedkamer. Dat gold ook voor verdediger Óscar Mingueza. Met aanvallers Fati en Philippe Coutinho bracht Koeman nieuw elan in de ploeg, maar Barcelona slaagde er maar niet in om Dinamo Kiev de genadeklap uit te delen.

De Catalanen vielen zelfs ver terug en moesten dat bekopen met lichte fluitconcerten van de eigen aanhang. Fati, die evenals Coutinho een ongelukkige invalbeurt kende, vergat de bal na een klein uur spelen breed te leggen op Sergio Busquets. Dat leidde tot een woedeuitbarsting van Koeman, die zich meer en meer stoorde aan het feit dat zijn ploeg de angel niet uit de wedstrijd wist te halen.

Met nog een kwartier op de klok bleef Frenkie de Jong als enige Nederlander over op het veld, omdat Memphis moest plaatsmaken voor Sergio Agüero. De Oranje-international verliet onder luid applaus van de Catalaanse fans het veld. Vanaf de bank zag Memphis dat Barcelona de wedstrijd professioneel uitspeelde en zo de eerste Champions League-overwinning van het seizoen boekte.

UEFA Champions League

Stand Groep E UEFA Champions League 2021/2022

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Bayern München
6
6
0
0
22-3
+19
18
2
Benfica
6
2
2
2
7-9
-2
8
3
Barcelona
6
2
1
3
2-9
-7
7
4
Dinamo Kiev
6
0
1
5
1-11
-10
1
* Actueel tot en met 15 mrt. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.