Pover Ajax komt met de schrik vrij tegen Excelsior

Reacties

Een late treffer van Anwar El Ghazi heeft puntenverlies van Ajax tegen Excelsior voorkomen: 1-0. De Amsterdammers kregen nauwelijks mogelijkheden tegen het goed georganiseerde Excelsior, maar sloegen in de slotfase toch toe.

Pover Ajax komt met de schrik vrij tegen Excelsior

Excelsior besloot zich in Amsterdam in te graven, wat lange tijd zorgde voor een patstelling. Ajax had namelijk geen antwoord paraat op deze strategie van de Rotterdammers. Veelzeggend was dat het eerste schot op doel pas gelost werd in de 52ste minuut, nota bene door Excelsior. Davy Klaassen haalde een inzet van Daan Bovenberg van de lijn en voorkwam hiermee dat hij voor de vierde keer in zijn carrière scoorde tegen Ajax.

Na een uur greep trainer Frank de Boer in door een dubbele wissel toe te passen. Gelegenheidsspits Lasse Schöne werd vervangen door Richairo Zivkovic en aankoop Daley Sinkgraven kwam voor Thulani Serero. Ook met deze frisse krachten in het veld had Excelsior weinig te vrezen van Ajax. De Amsterdammers waren vooral dreigend bij standaardsituaties.

Bij de eerste échte mogelijkheid toonde Ajax zich zeven minuten voor tijd echter bijzonder effectief. Invaller Zivkovic leverde met links een voorzet af en rechtsbuiten Anwar El Ghazi (foto) kopte zijn negende competitietreffer tegen de touwen. Dankzij deze bevrijdende goal hield Ajax toch drie punten over aan de confrontatie met Excelsior.

Deze uithaal van Nick Viergever was tot de treffer van Anwar El Ghazi het enige schot op doel van Ajax tegen Excelsior.
Deze uithaal van Nick Viergever was tot de treffer van Anwar El Ghazi het enige schot op doel van Ajax tegen Excelsior.

De Amsterdammers liggen nog steeds op koers om als tweede te eindigen in de Eredivisie en daarmee een ticket voor de voorrondes van de Champions League te bemachtigen. De voorsprong op nummer drie Feyenoord blijft acht punten, AZ kan Ajax met een zege op FC Utrecht tot op zes punten naderen. Excelsior staat dertiende.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.