Pot grijpt terug naar vertrouwde namen in halve finale

Jong Oranje treedt weer met de beproefde basisopstelling aan tegen Jong Italië. Waar bondscoach Cor Pot tegen Jong Spanje (0-3 verlies) zijn wissels een kans gunde, zijn er nu geen opvallende namen te bespeuren in de basiself.

Pot grijpt terug naar vertrouwde namen in halve finale

Dat betekent dat Pot (foto) weer teruggrijpt naar het team dat in de groepsfase van Jong Duitsland (3-2) en Jong Rusland (5-1) wist te winnen. Jeroen Zoet keert terug onder de lat; de verdediging wordt gevormd door Ricardo van Rhijn, Stefan de Vrij, Bruno Martins Indi en Daley Blind.

Op het middenveld moeten Leroy Fer en Jordy Clasie opnieuw van de bank toekijken. Kevin Strootman, Adam Maher en Marco van Ginkel genieten de voorkeur. De aanval wordt weer gevormd door Georginio Wijnaldum, Luuk de Jong en Ola John.

De wedstrijd tegen Jong Italië wordt om 20.30 uur afgetrapt. De winnaar van het duel gaat door naar de finale van het EK onder 21 die dinsdag op het programma staat.

Opstelling Jong Oranje:Zoet; Van Rhijn, De Vrij, Martins Indi, Blind; Van Ginkel, Maher, Strootman; Wijnaldum, De Jong en John.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's