Pot: 'Die eerste zes minuten kosten ons de kop'

Jong Oranje is er niet in geslaagd het EK in 2011 in Denemarken te halen. De ploeg won het uitduel met de leeftijdsgenoten van Oekraïne met 2-0. Dat was niet genoeg na de 3-1 nederlaag van zaterdag in de thuiswedstrijd.

'Eigenlijk maakt deze uitslag het allemaal alleen maar zuurder. We hadden in de eerste minuut al kunnen scoren, zo goed was onze start', reageerde coach Cor Pot na afloop. De oefenmeester speelde met drie centrumspitsen - Bas Dost, Ricky van Wolfswinkel en Luuk de Jong - die van de flanken gevoed werden door Joshua John en John Goossens. 'We verrasten de tegenstander compleet met onze speelwijze. We hadden het helemaal onder controle.'

'Echt, wij zijn gewoon de betere ploeg over 180 minuten', vervolgt de balende Pot. 'Ook al speelden we in de eerste wedstrijd niet ons beste voetbal, we hebben genoeg kansen gehad. En ook in dit duel had er nog wel iets meer in gezeten. Maar die eerste zes minuten (in de thuiswedstrijd keek Jong Oranje al razendsnel tegen een 2-0 achterstand aan, red.), die kosten ons de kop. Eigenlijk maakt deze uitslag het allemaal alleen maar zuurder.'