Portugal vernedert Duitsland op weg naar finale EK Onder-21

Reacties

Portugal heeft zich zonder enige moeite geplaatst (5-0) voor de finale van het EK Onder-21 in Tsjechië. Na een zege op Duitsland wacht nu Denemarken of Zweden in de eindstrijd.

Portugal vernedert Duitsland op weg naar finale EK Onder-21

Na een klein half uur drukte Bernardo Silva de verhoudingen uit in een eerste treffer, waarna het hek van de dam was. Na een hoekschop kreeg Ricardo Pereira (foto) de bal op een presenteerblaadje, voordat Ivan Cavaleiro met een trap in de bovenhoek de ruststand (3-0) op het bord zette.

Een beetje lummelen, zoals de Portugezen in de slotfase tegen de Zweden (1-1) deden toen beide ploegen virtueel door waren, zat er nu niet in. João Mário opende kort na rust het vuur en maakte met wat geluk de vierde, invaller Ricardo Horta zette nummer vijf op het bord.

Contrast
Vooral voor de Duitse doelman Marc-André ter Stegen was het contrast groot met zijn statistieken bij Barcelona dit seizoen. Vijf tegengoals in één wedstrijd, dat is net zoveel als in alle knock-outwedstrijden (inclusief finale) met zijn club in de Champions League. Of net zoveel als in het hele toernooi om de Copa del Rey, acht wedstrijden in totaal.

Het was een grote vernedering voor de Duitsers, die een kwartier voor tijd ook nog met tien man verder moesten na twee keer geel voor Leonardo Bittencourt. Portugal vond het op dat moment wel mooi geweest. Het weet zaterdagavond al wie de tegenstander is in de finale. Het Scandinavische onderonsje tussen de Denen en de Zweden begint om 21.00 uur.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.