Portugal haalt opgelucht adem: Ronaldo traint weer mee

Paulo Bento kan opgelucht ademhalen. De bondscoach van Portugal moest dinsdag met lede ogen toekijken hoe met Cristiano Ronaldo en Pepe twee van zijn belangrijkste spelers ontbraken op de training, maar het Real Madrid-duo voegde zich woensdag weer bij de groep.

Portugal haalt opgelucht adem: Ronaldo traint weer mee

Met name het niet meetrainen van Ronaldo zaaide twijfel in aanloop naar de play-offs tegen Zweden om een ticket voor het WK 2014. De 28-jarige aanvoerder van de Portugezen had last van zijn linkervoet, maar zoals het er nu naar uitziet kan hij vrijdag tijdens de heenwedstrijd in Lissabon gewoon zijn opwachting maken in de titanenstrijd tegen Zlatan Ibrahimovic.

Met het oog op het beteugelen van Ibrahimovic is ook Pepe's terugkeer op het trainingsveld een flinke meevaller voor Bento. Voor de meedogenloze mandekker zal in de duels met Zweden een belangrijke taak zijn weggelegd om de 32-jarige spits van Paris Saint-Germain in het Estádio da Luz van scoren af te houden.

Besloten training
Om zich niet in de kaarten te laten kijken liet Paulo Bento de aanwezige media slechts een kwartier toe langs het trainingsveld. Ook collega Erik Hamrén nam al dergelijke maatregelen om eventuele Portugese spionnen te weren. Voor de Zweedse bondscoach is het zelfs reden om pas 24 uur voor de WK-kraker af te reizen naar Lissabon. Tot die tijd verblijft de Zweedse selectie in eigen land, waar het met zeven graden veel kouder is dan in Portugal (22 graden).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen