Porto roept Benfica halt toe, Casillas redt Martins Indi

Reacties

FC Porto heeft in de Portugese kraker tegen Benfica een einde gemaakt aan een ware succesreeks van de aartsrivaal. Met Bruno Martins Indi in de gelederen en Iker Casillas als uitblinker won Porto met 1-2, waardoor Benfica voor het eerst in veertien competitieduels weer eens niet won.

Porto roept Benfica halt toe, Casillas redt Martins Indi

Voor aanvang wees niets op een succes voor de uitploeg. In tegenstelling tot het subliem presterende Benfica was Porto immers minder in vorm en achterop geraakt in de titelstrijd. Bovendien kwam de ploeg van Jesús Corona (ex-FC Twente) na achttien minuten al op achterstand. Kostas Mitroglou tekende voor zijn achtste treffer in de laatste zes competitieduels. Op aangeven van het supertalent Renato Sanches, voor wie de hele Europese top op de tribune zat in Estadio Da Luz, tikte hij via de binnenkant van de paal binnen: 0-1.

Een veertiende zege op rij leek in de maak, maar Porto toonde veerkracht. In de 28ste minuut tekende Héctor Herrera met een schuiver in de lange hoek voor de gelijkmaker.

Na rust kregen beide ploegen kansen. Nicolás Gaitan zag bij een grote kans Casillas redden. Even later was het wel raak aan de andere kant. Na een soepele combinatie tussen Yacine Brahimi en André André kwam de bal terecht bij Vincent Aboubakar. De fysiek sterke spits worstelde zich op kracht een weg naar de goal en schoot binnen: 1-2.

Dat Porto uiteindelijk als winnaar van het veld stapte, was volledig te danken aan Casillas. Als in zijn beste dagen hield de 34-jarige Spanjaard de nodige ballen uit zijn doel. Zo zorgde hij er met een reflex voor dat Mitroglou zijn doelpuntenaantal niet verder opvoerde.

Martins Indi mocht de Spaanse goalie ook dankbaar zijn. De verdediger leek met een wel heel ongelukkige actie, hij raakte de bal op zijn scheenbeen, voor een snoeiharde eigen goal te zorgen. De reflex waarmee Casillas hem dat leed bespaarde stond symbool voor de zege en de wederopstanding van Porto, dat door de zege de achterstand op Benfica heeft teruggebracht tot drie punten. Sporting Lissabon heeft ook drie punten meer en een duel tegoed en zou zaterdag wel eens spekkoper kunnen worden door optimaal te profiteren en weer drie punten voorsprong op Benfica te nemen. Dan moet er wel van Nacional gewonnen worden.

Zowel Benfica als Porto komt midweeks in actie. Benfica neemt het dinsdag in de Champions League op tegen Zenit Sint-Petersburg, terwijl de formatie van Martins Indi twee dagen later Borussia Dortmund treft in de Europa League.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.