Porto legt druk bij Sporting en Benfica

Door op vrijdagavond met 2-0 te winnen bij middenmoter Vitória Setúbal heeft koploper FC Porto de druk gelegd bij de achtervolgers Sporting Lissabon en Benfica die later dit weekeinde in actie komen.

De club van trainer Co Adriaanse staat nu vijf punten voor op Sporting en acht op het Benfica van Ronald Koeman. Sporting krijgt zaterdag bezoek van subtopper Boavista, Benfica speelt zondag een thuiswedstrijd tegen het laaggeklasseerde Naval.

Tegen Setúbal boekte Porto een terechte overwinning, maar had het geluk dat Ricardo Quaresma niet van het veld werd gestuurd met een rode kaart na een charge op Adalto.

Porto zette van begin af aan druk op de tegenstander en kreeg veel kansen die in eerste instantie nog werden gemist. Vijf minuten voor rust opende Adriano met een kopbal de score. Net toen Setúbal in de tweede helft iets meer grip op de wedstrijd kreeg zorgde Raúl Meireles voor 0-2 en was de koers gelopen.