Porto klopt ongeslagen Madeira en is tweede

Nacional Madeira-FC Porto 0-1FC Porto versloeg Nacional Madeira met 1-0 en pakte en passant de tweede plaats af van Benfica. Nacional, dat voor aanvang van het duel met Porto de derde plaats bezette en nog ongeslagen was, zakt naar de vierde plaats. Hugo Almeida zorgde voor de enige treffer in de topper. Hij kopte drie minuten voor rust raak na een voorzet van Ricardo Quaresma.

'Ik ben tevreden', loofde coach Co Adriaanse na afloop zijn ploeg. 'Het is erg moeilijk om hier te winnen, Nacional stond niet voor niets een punt boven ons. Maar we hebben het duel gecontroleerd. De jonge spelers van Portugal, Quaresma en Almeida, waren beslissend. Zij maakten een mooie goal en dat is een goed teken voor het Portugese voetbal.'

Gil Vicente-Sporting Lissabon 2-2
Sporting kwam in zijn eerste wedstrijd onder leiding van Paulo Bento niet verder dan een gelijkspel. Het was wel het eerste punt van De Leeuwen in de laatste drie competitiewedstrijden.

Douala zorgde vlak voor rust voor de 1-0 door van dichtbij te scoren, maar direct na rust sloeg Gil Vicente twee keer toe via Gregory en Carlos Carneiro. In blessuretijd voorkwam Liedson dat zijn nieuwe trainer een valse start maakte. De Braziliaan bracht in de kluts de gelijkmaker op het scorebord.