Porto dreigt dupe te worden van bizar scenario Groep G

Reacties

In Groep G tekent zich na de resultaten van de vijfde speelronde in de Champions League een bizar scenario af. Chelsea, Dinamo Kiev en FC Porto kunnen in december mogelijk allemaal elf punten hebben.

Porto dreigt dupe te worden van bizar scenario Groep G

Vooral Porto zal niet blij zijn met die situatie. De werkgever van Bruno Martins Indi had zich geplaatst voor de achtste finale bij een gelijkspel tegen Dinamo Kiev, maar leed in plaats daarvan de eerste thuisnederlaag sinds vorig jaar december (0-2). Daardoor moet de ploeg van trainer Julen Lopetegui (foto) nu winnen als het op 9 december op bezoek gaat bij Chelsea, ervan uitgaande dat de Oekraïners dat in eigen huis ook doen tegen Maccabi Tel Aviv.

Bij een gelijkspel op Stamford Bridge zouden de drie kanshebbers voor een ticket voor de achtste finale immers allemaal op elf punten uitkomen. In dat geval is het onderlinge resultaat bepalend. Als de tegen Maccabi behaalde punten en gemaakte doelpunten worden weggestreept is het doelsaldo van Porto het slechtst (4-5). Dinamo Kiev zou met een positief resultaat (5-4) als groepswinnaar naar de knock-outfase gaan, vóór Chelsea (3-3).

Chelsea-verdediger Gary Cahill viert zijn openingstreffer tegen Maccabi Tel Aviv.
Chelsea-verdediger Gary Cahill viert zijn openingstreffer tegen Maccabi Tel Aviv.

Manager José Mourinho was zich dan ook bewust van het belang van de 4-0 zege op Maccabi. 'Het was heel belangrijk, zeker door wat er is gebeurd in Porto.' Bovendien wonnen The Blues voor het eerst sinds september twee keer op rij. 'Ik hoop dat de rust terugkeert, dat het moreel terugkeert, dat het zelfvertrouwen terugkeert', vervolgde Mourinho, die bijval kreeg van Gary Cahill. 'We moeten zelfvertrouwen opbouwen en een momentum creëren.'

Alles of niets
Dat had Porto het afgelopen jaar juist gedaan door dit kalenderjaar alle thuisduels, op één gelijkspel na, te winnen. 'Dinamo was beter vanavond', constateerde trainer Lopetegui. 'Zij zijn de verdiende winnaar.' Het heeft wel verregaande consequenties, weet Miguel Layún. 'Het wordt een moeilijke wedstrijd in Londen. Het zal alles of niets worden. We mogen ons niet uit het veld laten slaan door deze nederlaag', aldus de Mexicaanse back.

Voor Dinamo Kiev is de opdracht een stuk eenvoudiger: thuis winnen van het nog puntloze Maccabi Tel Aviv en de ploeg van trainer Serhiy Rebrov is sowieso door naar de volgende ronde. 'Deze zege is voor ons een stimulans, waarvan we tot het einde van het seizoen willen profiteren', zei Rebrov, die nog niet wilde vooruitkijken op het allesbeslissende duel. 'We mogen nu nog niet aan Maccabi denken. Als de tijd rijp is, gaan we ons erop voorbereiden.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.