Politie schiet vergeetachtige VVSB-verdediger te hulp

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Politie schiet vergeetachtige VVSB-verdediger te hulp

Rechtsback Peet van der Slot staat voor de belangrijkste wedstrijd in zijn leven: de halve finale in het toernooi om de KNVB-beker tegen FC Utrecht, in Stadion De Galgenwaard. En uitgerekend nu vergeet de verdediger zijn kicksen. Gelukkig had zijn jongere broertje Stijn, tevens lid van de eerste selectie van de amateurs uit Noordwijkerhout, nog een extra paar mee en schiet de politie te hulp!

'Het zou mooi zijn als Özil niet alleen met zijn assists, maar ook met zijn doelpunten Henry achterna gaat. Hij is goed in afmaken, een echter killer voor het doel'
Mesut Özil gaf in het duel met Manchester United afgelopen zijn achttiende assist van het seizoen. De Duitse spelmaker jaagt op het record van Thierry Henry, die in het seizoen 2002/03 twintig doelpunten voorbereidde. Arsène Wenger is lovend over zijn oogappel, maar zou wel wat meer goals van Özil willen zien.

'Ik zou er klaar voor zijn, echt. Maar ik moet een keer de kans krijgen, dat is het belangrijkste'
Patrick Kluivert werd in verband gebracht met een rol als bondscoach van Zuid-Afrika, maar de 39-jarige Nederlander weet daar niets van. De huidige bondscoach van Curaçao denkt echter wel dat hij capabel genoeg zou zijn voor de job. (Soccer Laduma)

Alex Iwobi nam voor even het Twitter-account van Arsenal over. De jonge middenvelder beantwoordde vragen van de supporters over de club en zijn medespelers. Na 2.25 minuten wordt de Nigeriaan gevraagd hoe het is om met Alex Oxlade-Chamberlain samen te spelen. Hij heeft alleen niet door dat de persoon in kwestie achter hem staat.

'Als je bij een normale, grote club komt met vier of vijf miljoen fans, dan wil je ze blij maken. Als je zeventig miljoen fans hebt, is het nog leuker. Dan moet je een heleboel mensen blij maken en als dat lukt, is het nog beter.'
Martin Jol werd dinsdag gepresenteerd als nieuwe trainer van het Egyptische Al-Ahly en had meteen wat teksten klaar om zich populair te maken bij de supporters. Al-Ahly is natuurlijk ook wel even iets anders dan Tottenham Hotspur.

'Ik ben nu voor Leicester City. Ik hoop dat ze kampioen worden, ze spelen geweldig voetbal met veel energie en enthousiasme. Iedere Leicester-supporter zou enorm trots moeten zijn op zijn team.'
Tony Pulis speelde met West Bromwich Albion dinsdagavond tegen koploper Leicester City en is onder de indruk van die ploeg. De trainer is fan geworden van The Foxes, maar gooide zelf roet in het eten van de verrassing van de Premier League. Zijn West Bromwich Albion hield Leicester op een 2-2 gelijkspel.

• In Amerika hebben ze officieel kennisgemaakt met Nigel de Jong. De bikkelharde verdedigende middenvelder liet zich bij Los Angeles Galaxy even gelden tijdens het duel met het Mexicaanse Santos Laguna door hard door te gaan op de enkels van Néstor Calderón. Het kwam de Amsterdammer op een gele kaart te staan.

'We staan op een mooie plek, maar Leicester City staat bovenaan en voelt de druk. Wij voelen geen druk.'
• Het grote favorietje aanwijzen is al weken gaande in Engeland. Geen van de managers die verwikkeld zijn in de spannende titelrace wil zijn ploeg de druk opleggen die hoort bij de favoriet voor het kampioenschap. Leicester City-trainer Claudio Ranieri zei eerder dat Tottenham Hotspur de grote favoriet was, maar Mauricio Pochettino is het daar - uiteraard - niet mee eens.

Frank en Ronald de Boer hebben een mooie succeswens voor het Nederlandse dameselftal voor het olympische kwalificatietoernooi. De dames spelen de komende week met Zwitserland, Noorwegen en Zweden om een ticket voor de Olympische Spelen in Rio de Janeiro aanstaande zomer.

'De records interesseren me niet, daar win je geen prijzen mee. Ik zou liever iets winnen met Argentinië, al was het door een eigen doelpunt.'
Lionel Messi heeft in zijn carrière een waslijst aan records verbroken, maar het laat hem allemaal koud. De aanvaller heeft zijn zinnen gezet op het grote gemis op zijn indrukwekkende palmares: een hoofdprijs met Argentinië. De laatste twee eindtoernooien, het WK van 2014 en de Copa América van 2015, verloor hij met zijn land de finale van respectievelijk Duitsland en Chili. (El Grafico)

• Real Madrid-middenvelder Toni Kroos staat bekend om zijn fluwelen traptechniek, maar hij is niet de enige Kroos-telg die de bal kan neerleggen waar hij wil. Jongere broer Felix liet zich bij 2. Bundesliga-club Union Berlin in het duel met Karlsruher SC zien door de bal heerlijk in het puntje van de kruising te schieten. Koekoek!

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.