Politici willen in conclaaf met KNVB over 'Bochum-tape'

Reacties

De KNVB wordt op de hoogte gesteld van de inhoud van de zogenaamde 'Bochum-tape'. Dat zegt Tweede Kamerlid Tjeerd van Dekken (Sport), die samen met zijn collega Jeroen Recourt (Justitie) zo snel mogelijk om tafel wil met de KNVB-top.

Politici willen in conclaaf met KNVB over 'Bochum-tape'

De twee PvdA-politici stapten al in 2012 met informatie over matchfixing naar het Openbaar Ministerie en de voetbalbond. 'Kennelijk is door de KNVB desondanks nog altijd geen integriteitsonderzoek gestart.'

De Bochum-tape betreft getapte telefoongesprekken van matchfixer Paul R. uit Noordwijk (foto). Bij onderzoek naar hem stuitte de Duitse recherche in 2009 op vier verdachte Jupiler League-wedstrijden. In 2012 lekte deze informatie uit. Toen bleek dat BV Veendam-Helmond Sport, Fortuna Sittard-SC Cambuur, FC Volendam-Excelsior en De Graafschap-Telstar als besmet naar voren waren gekomen.

In de tussenliggende jaren hebben de officier van justitie en een betrokken rechercheur in de rechtbank van Bochum bevestigd dat ze op verdachte wedstrijden in Nederland waren gestuit. Bovendien sprak Paul R. zelf in een politieverhoor over de duels en een rol van scheidsrechter Serdar Gözübüyük, die twee van de vier wedstrijden floot.

'De Bochum-tape mag niet in een la verdwijnen', zei de KNVB begin deze maand in een reactie, maar toch zag de bond nog altijd geen aanleiding om een integriteitsonderzoek te starten. Tot verbazing van Van Dekken. 'Daarom gaan we de strekking van de Bochum-tape formeel aan de KNVB mededelen. Blijkbaar is dat, naast alle informatie die dankzij de Duitsers al naar boven is gehaald, nodig voordat de KNVB in actie komt.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.