Pogba schiet United naar finale League Cup

Manchester United heeft zich geplaatst voor de finale van het League Cup-toernooi. Hull City was met 2-1 te sterk, maar het elftal van de jarige José Mourinho had het heenduel al met 2-0 gewonnen.

De wedstrijd in het KC Stadium kwam moeizaam op gang. United, dat startte met sterkhouders als Paul Pogba en Zlatan Ibrahimovic maar zonder Daley Blind en Timothy Fosu-Mensah, liet de thuisploeg komen. The Tigers kwamen tot weinig uitgespeelde kansen, al was de vrije trap van Sam Clucas noemenswaardig. Zijn pegel spatte uiteen op de vuisten van David de Gea. Even later gebeurde Oumar Niasse hetzelfde vanaf de rand van het strafschopgebied.

Toch kwam Hull na ruim een half uur spelen op voorsprong. De thuisploeg kreeg na wat duw- en trekwerk een goedkoop gegeven strafschop. Het was Tom Huddlestone die feilloos raakschoot en zo de wedstrijd nieuw leven inblies. United leek niet onder de indruk en liet Hull rustig uitrazen. Wel kreeg het nog één goede mogelijkheid: Ibrahimovic speelde zich kort voor rust vrij, maar zag zijn inzet worden gestopt.

Na rust stond er een ander United. De ploeg van Mourinho koos de aanval en was een paar keer dicht bij de gelijkmaker. Uiteindelijk was het Pogba die de trekker overhaalde. Na een mislukte aanval over de linkerkant kwam de bal voor de voeten van de Franse middenvelder, die keurig binnenschoot.

Het duel werd nog even spannend, toen Niasse na een goede aanval bij de tweede paal de 2-1 binnenlegde. Hull ging in de slotminuten nog op zoek naar een derde treffer, maar kwam niet tot uitgespeelde kansen.

In de finale stuit Manchester United op Southampton, dat over twee wedstrijden te sterk was voor Liverpool. Die wedstrijd wordt op 26 februari op Wembley gespeeld.