Podolski blaast bekerhoop Galatasaray nieuw leven in

Galatasaray ligt dankzij een ruime zege op Elazigspor (1-4) op koers om een blamerende uitschakeling te voorkomen. Met dank aan Lukas Podolski houden Wesley Sneijder en co hoop op de Turkse beker.

Galatasaray had zich in de laatste wedstrijd van 2016 in de vingers gesneden. Door de blamage tegen Tuzlaspor (3-2 nederlaag) kwam een vervolg van de strijd om de Turkse beker in gevaar. Maar de formatie van trainer Jan Olde Riekerink heeft alles weer in eigen handen na de zege op tweedeklasser Elazigspor.

Podolski zette Galatasaray al snel op voorsprong. Na negen minuten brak de Duitse aanvaller de ban. Het duurde tot een half uur voor tijd voordat de zege zeker was gesteld. Met een eigen doelpunt gooide Murat Kalkan de glazen in van Elazigspor, dat in het laatste kwartier ook nog treffers van Eren Derdiyok en Podolski incasseerde. Timur Özgöz redde uit een strafschop de eer tegen Gala, waar Wesley Sneijder en Garry Rodrigues na rust invielen en Nigel de Jong ontbrak.

Dankzij de zege op Elazigspor én de overwinning van Tuzlaspor neemt Galatasaray de tweede plaats, en daarmee een ticket voor de volgende ronde over van 24 Erzincanspor. Volgende week is die vierdeklasser de laatste opponent van Gala in de groepsfase. Een gelijkspel volstaat om nog kans te maken op de Turkse beker.