Plum: 'Bij 0-2 is het klaar, nu leven we nog'

Een gemiste kans, maar nog geen man overboord. Dat is het gevoel dat overheerst bij trainer Rick Plum en aanvoerder Ard van Peppen na de nederlaag van Roda JC Kerkrade tegen NAC Breda (0-1) in de eerste finale van de play-offs voor een Eredvisie-ticket.

'De teleurstelling zit vooral in het feit dat we geen doelpunt hebben gemaakt. Vooral in de tweede helft doen we onszelf tekort. Zondag zullen ze ons waarschijnlijk weer het spel laten maken en moeten wij hongerig zijn om een goal te maken', zei aanvoerder Van Peppen na afloop tegenover FOX Sports.

Ook trainer Rick Plum baalt van de nederlaag, maar ziet nog voldoende kansen voor de return in Breda. 'Zondag is er nog een wedstrijd, dan moeten we de lijn van de tweede helft doortrekken. Ik kan mijn team niets verwijten. Ik ben teleurgesteld over het resultaat, maar ook niet meer dan dat. Het maakt me trots om te zien hoeveel balbezit we na de rust hebben gehad en hoeveel kansen we hebben gecreëerd', aldus Plum.

Spuit
Ondanks de achterstand en de toenemende druk op de defensie van NAC bleef aanvaller Frank Demouge op de bank. Plum: 'Frank is nog niet helemaal fit. Als hij gaat spelen, moeten we bekijken of hij dat met of zonder spuit gaat doen. We hadden nog wel wissels over, maar we wilden niet alles overboord gooien. Bij 0-2 is het klaar, maar nu leven we nog.'