Plotse scoringsdrift Pusic helpt Sparta uit gevarenzone

Reacties

In de strijd tegen degradatie heeft Sparta Rotterdam een belangrijke zege op Heracles Almelo geboekt (3-1). Het werd de wedstrijd van Martin Pusic, de Oostenrijker die zijn eerste én tweede treffer namens de Kasteelheren liet noteren.

Plotse scoringsdrift Pusic helpt Sparta uit gevarenzone

De belangen op Het Kasteel waren vooral voor de thuisploeg groot. Sparta begon speelronde 27 als de nummer veertien van de Eredivisie. Het verschil met nummer zestien Roda JC bedroeg nog maar twee punten. Heracles Almelo kon na het gelijkspel tussen FC Groningen en Willem II (1-1) goede zaken doen in de strijd om plek negen.

De Rotterdammers namen op het eigen Kasteel het initiatief tegen een bijzonder apathisch Heracles Almelo. Toch moest de trouwe aanhang bijna een half uur wachten op de eerste treffer. Het was Ryan Sanusi die enigszins gelukkig de ban brak. Zijn schot, gelost op zo'n tien meter van het vijandelijke doel, werd van richting veranderd door Justin Hoogma waardoor doelman Bram Castro kansloos was.

Ryan Sanusi is dolgelukkig met zijn doelpunt.
Ryan Sanusi is dolgelukkig met zijn doelpunt.

Arbiter Bas Nijhuis gaf Heracles vervolgens de mogelijkheid om iets terug te doen. Tim Breukers werd in het zestienmetergebied al dan niet op de hak gelopen door Loris Brogno, waarna de bal op de stip ging. Clubtopscorer Samuel Armenteros mocht aanleggen, maar zijn zwakke ingezet werd gekeerd door Roy Kortsmit. Het was alweer de derde strafschop die de doelman dit seizoen wist te keren.  

Na die gemiste strafschop leek Heracles wakker geschud. Eerst werd een bal van Breukers door Michel Breuer van de lijn gehaald, niet veel later moest Kortsmit redding brengen na een poeier van Joey Pelupessy. Ondanks het slotoffensief ging Sparta met een 1-0 voorsprong rusten.  

Pusic
Een voorsprong die kort na de onderbreking werd verdubbeld, al zullen de Heraclieden daar een dubbel gevoel bij hebben. Waar Nijhuis een overtreding van Rick van Drongelen op de doorgebroken Samuel Armenteros negeerde, mocht Jerson Cabral aan de andere kant van het veld wél een vrije trap nemen. Hij legde de bal op het hoofd van Martin Pusic, die zo zijn eerste competitietreffer maakte namens de Spartanen. Daarbij moet wel worden aangetekend dat Castro niet helemaal vrijuit ging.

Twintig minuten voor tijd klonk voor de derde keer de Sparta Marsch. Heracles ging op zoek naar de aansluitingstreffer en dus kwam er ruimte aan de overzijde. Brogno kreeg aan de linkerkant de bal en bediende Pusic die direct zijn tweede Sparta-goal aantekende.

Daarmee loste Pusic eindelijk zijn belofte in. De 29-jarige Oostenrijker wordt sinds deze winter gehuurd van FC Midtjylland, maar wist in zijn eerste zes Eredivisie-duels niet te scoren. Op Het Kasteel werd hij tegen Heracles de grote man en kreeg hij drie minuten voor tijd zelfs een publiekswissel. In de slotminuten schoot Pelupessy nog een bal wonderschoon in het kruis, maar die treffer was enkel voor de statistieken.

Door de overwinning neemt Sparta voorlopig afstand van de onderste drie plaatsen. Het verschil met nummer zestien Roda JC bedraagt nu vijf punten. Sterker nog, het verschil met Heracles bedraagt nog maar drie punten waardoor de Rotterdammers zelfs stiekem mogen dromen van de negende plek. Een positie die aan het einde van dit seizoen mogelijk recht geeft op het spelen van play-offs om Europees voetbal.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.