Ploeterend PSG plaatst Emery onder vergrootglas

Reacties

Het rommelt bij Paris Saint-Germain na de 3-0 nederlaag tegen Montpellier van zaterdagavond. Trainer Unai Emery moet op zijn tellen passen.

Ploeterend PSG plaatst Emery onder vergrootglas

Van een directe ontslagdreiging is volgens Le Parisien geen sprake, maar de krant meldt dat Emery inmiddels wel onder verscherpt toezicht staat in de Franse hoofdstad. De Spanjaard kwam afgelopen zomer als opvolger van Laurent Blanc over van Sevilla.

Sindsdien lijkt PSG te stagneren in zijn ontwikkeling. Het landskampioenschap in Frankrijk was jarenlang een formaliteit voor de Parijzenaren, maar na de zeperd tegen Montpellier staat PSG derde met vier punten achterstand op koploper Olympique Nice. PSG is zijn aureool van onaantastbaarheid kwijt. In zestien duels verloor de landskampioen al meer wedstrijden (drie) dan over het hele vorig seizoen (twee). Bovendien presteren diverse zomeraankopen, zoals Jesé, Gregorz Krychowiak en Hatem Ben Arfa, teleurstellend.

Daarnaast kampt PSG ook met een probleem dat Emery niet of slechts deels aan te rekenen valt: de club lijkt zijn wow-factor te zijn kwijtgeraakt. Vorige week woensdag tegen Angers zat het Parc des Princes amper halfvol, het laagste bezoekersaantal sinds de Qatarese overname in 2011. De Qatarezen zouden overwegen om in januari een mega-aankoop te doen om PSG sportief en imagotechnisch een noodzakelijke boost te geven. Engelse media melden dat Dimitri Payet van West Ham United een belangrijke kandidaat is.

Deze week wordt een bepalende voor de ontwikkelingen bij PSG. Emery moet er dinsdag voor zorgen dat PSG van Ludogorets wint en zo als groepswinnaar overwintert in de Champions League. Zondagavond krijgt de club de kans om het gat met de koppositie te doen slinken naar een punt, als Nice op bezoek komt.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.