Piroe wil met lessen Van Nistelrooy naam maken in Engeland

Reacties

Joël Piroe heeft bij Swansea City te maken met fikse verwachtingen. Dat heeft te maken met een eerdere vergelijking, weet de 21-jarige aanvaller.

Piroe wil met lessen Van Nistelrooy naam maken in Engeland
© Pro Shots

Piroe verhuisde begin juli van PSV naar Swansea City. Bij de Championship-club kennen ze het verleden van de spits. Piroe werd mede door zijn optreden als jeugdinternational in zijn jonge jaren genoemd als de nieuwe Ruud van Nistelrooy.

'Het was een enorme eer om in één adem met hem te worden genoemd', zegt Piroe op de website van Swansea City. 'Ik kijk ook tegen hem op. Veel spitsen in Nederland willen zijn zoals hij was.'

Piroe is qua carrière (nog) niet in de voetsporen getreden van Van Nistelrooy. De gewezen international heeft wel een rol gespeeld in de groei van de jonge aanvaller, die in Eindhoven onder de hoede was van Van Nistelrooy.

'Ik heb veel van hem geleerd. Na de training pakten we een zak met ballen en deden we al het werk dat belangrijk is voor spitsen. Het was fantastisch om met hem te werken en met hem vergeleken te worden. Hopelijk kan ik hier zelf naam maken.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.