Pirlo vreest Sarri-scenario niet na nieuw Champions League-fiasco

Reacties

Andrea Pirlo vreest niet dat de Champions League-uitschakeling hem zijn baan bij Juventus zal kosten. De hoofdtrainer is ervan overtuigd dat hij nog wel even de tijd krijgt van de clubleiding.

Pirlo vreest Sarri-scenario niet na nieuw Champions League-fiasco
© Pro Shots
Juventus
Juventus
nv
3 - 2
FC Porto
FC Porto

Voor Juventus is het winnen van de Champions League een obsessie geworden en met Cristiano Ronaldo in de gelederen moest de Europese glorie bereikt gaan worden. Sinds de komst van de Portugees is Juventus echter niet verder gekomen dan de kwartfinales. Daarin was Ajax te sterk; vorig seizoen ging het al in de achtste finales mis tegen Olympique Lyon. Dit seizoen komt Juventus door toedoen van FC Porto opnieuw niet ver in het miljardenbal.

Pirlo is bezig aan zijn eerste seizoen als hoofdtrainer van Juventus, nadat Maurizio Sarri al na een jaar was weggestuurd. Sarri werd weliswaar kampioen, maar moest zijn spullen pakken na het Champions League-debacle tegen Lyon. Pirlo is niet bang dat de uitschakeling tegen Porto voor hem hetzelfde vervelende gevolg zal hebben.

'Ik weet niet precies waarom Maurizio is ontslagen', zei Pirlo tegen Sky Italia. 'Nu ben ik de coach van Juventus en ik ben gehaald voor een andere aanpak, voor een project dat een aantal jaar de tijd nodig heeft om zich te ontwikkelen. Dus nee, ik ben niet bang voor een ontslag. Natuurlijk ben ik niet blij met de situatie, ik was graag in de Champions League actief gebleven. Maar nu we in deze situatie zitten, krijgen we de tijd om op de trainingen op verschillende dingen te oefenen. Die tijd was er eerder dit seizoen nog niet.'

Voor Juventus kan de aandacht op de Italiaanse titelstrijd gericht worden; pas in mei staat de bekerfinale tegen Atalanta Bergamo op de rol. De regerend kampioen staat momenteel derde in de Serie A, met tien punten (maar ook een wedstrijd) minder dan koploper Internazionale. 'Het zal een paar dagen duren om deze wedstrijd uit ons hoofd te krijgen, maar daarna moeten we beseffen dat het pas maart is en dat we moeten gaan klimmen op de ranglijst', aldus Pirlo. Aankomend weekend speelt zijn ploeg tegen Cagliari.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.