Pinchhitter Perica goud waard voor NAC in duel met Heracles

NAC Breda heeft een zwaarbevochten overwinning geboekt op Heracles Almelo. Namens NAC besliste invaller Stipe Perica kort voor tijd de wedstrijd met een rake kopbal. In Breda werd het 2-1.

De Kroaat viel na ruim een uur in voor Danny Verbeek en bepaalde de eindstand nadat hij een vrije trap van Jordy Buijs achter doelman Remco Pasveer knikte. Het competitieduel, waar voor de aftrap aanvoerder Jelle ten Rouwelaar werd gehuldigd voor zijn 250ste officiele wedstrijd voor NAC, kende een matige eerste helft, maar het vervolg na de rust was alles behalve saai en gezapig.

Het was wachten tot de 49ste minuut alvorens de eerste treffer in Breda werd aangetekend. Eerder in de eerste helft liet Rydell Poepon een grote kans liggen, maar vlak na rust was de centrumspits wel doeltreffend. Uit de hoekschop van Jordy Buijs kopte de aanvaller knap binnen in de korte hoek.

Lang kon de ploeg van trainer Nebosja Gudelj niet genieten. Nog geen minuut na het fraaie doelpunt van Poepon was het Thomas Bruns die de stand gelijk trok. De centrale middenvelder werd na een hoogstandje van Mark Uth vrijgespeeld en kon eenvoudig binnen tikken (1-1).

Namens Heracles kreeg Bruns vervolgens misschien wel de grootste mogelijkheid op de winnende treffer. De nummer tien in het elftal van trainer Jan de Jonge kwam, na een scherpe pass van Mikhail Rosheuvel, oog-in-oog te staan met doelman Jelle ten Rouwelaar, maar faalde opzichtig.

Lurling
Aan de andere kant stichtte Anthony Lurling het grootste gevaar. De inmiddels 36-jarige aanvaller was een continue dreiging voor de Heracles-defensie met knappe acties en dito schoten. Waar Bruns en Lurling niet tot scoren kwamen, lukte het Perica (18) dus wel. De fysiek sterke spits, huurling van Chelsea, bezorgde zijn ploeg drie punten.

Door de overwinning is NAC Breda al vijf duels op rij zonder nederlaag en lijkt trainer Gudelj zijn ploeg na de zeer matige start weer behoorlijk op de rit te hebben. NAC bezet na negen speelronden de negende plaats met twaalf punten, terwijl Heracles is terug te vinden op plek twaalf met tien punten.