Pijnlijke thuisnederlaag voor Hamburger SV

Hamburger SV verslikte zich op eigen veld in VfL Bochum (0-1). Joris Mathijsen had de pech dat zijn eerste doelpunt van het seizoen werd afgekeurd.

VfL Bochum had in de eerste helft het geluk dat HSV onzorgvuldig omging met de kansen. De gasten, die zich moesten bepreken tot verdedigen, kregen daarbij de hulp van scheidsrechter Günter Perl. De arbiter keurde na ruim een half uur een ogenschijnlijke zuivere treffer van Mathijsen af. In de ogen van Perl had Eljero Elia Bochum-keeper Philipp Heerwagen gehinderd.

In de tweede helft boette de aanval van HSV aan kracht in. Ook invaller Marcus Berg kon daar als invaller geen verandering in brengen. Bochum daarentegen deed wel van zich spreken. Dennis Grote schoot raak uit een voorzet van Stanislav Sestak, waardoor HSV voor de vierde keer op rij niet won.