Werder achterhaalt Bayer met eclatante zege

Werder Bremen maakte indruk in Freiburg en kwam op gelijke hoogte met Bayer Leverkusen. Hannover 96 verloor het eerste duel sinds de dood van Robert Enke.

SC Freiburg-Werder Bremen 0-6Werder Bremen heeft met een klinkende overwinning op
SC Freiburg koploper Bayer Leverkusen achterhaald. De ploeg van Thomas Schaaf had alleen in de openingsfase te maken met wat tegenstand, maar rolde daarna de gastheren op. Hugo Almeida was met twee treffers topscorer van de middag bij Werder. Markus Rosenberg maakte het halve dozijn doelpunten als invaller vol.

Schalke 04-Hannover 96 2-0Het eerste duel sinds de dood van Robert Enke begon voor Hannover 96 met een steunbetuiging van het publiek in Gelsenkirchen. Binnen de lijnen kwamen de gasten goed voor de dag, zonder dat het tot een positief resultaat leidde. Jefferson Farfán zette Schalke 04 halverwege de tweede helft met zijn treffer op het goede spoor. Invaller Jan Moraveck passeerde in blessuretijd Florian Fromlowitz, die de zware taak had Enke in het Hannover-doel te vervangen. VfL Wolfsburg-1. FC Nürnberg 2-31. FC Nürnberg boekte een verrassende zege op VfL Wolfsburg. Peer Kluge was de gevierde man bij het laaggeklasseerde FCN door diep in blessuretijd de winnende treffer te maken. De winst was ook verrassend, omdat Wolfsburg beduidend meer kansen kreeg.

Eintracht Frankfurt-Borussia Mönchengladbach 1-2Een curieus eigen doelpunt van Oka Nikolov was het begin van het einde voor Eintracht Frankfurt tegen Borussia Mönchengladbach.
De doelman kreeg de 0-1 op zijn naam nadat verdediger Marco Russ de bal via het hoofd van de goalie in het eigen doel had geschoten. Roel Brouwers bezegelde met een kopbal het lot van Frankfurt, dat niet verder kwam dan de aansluitingstreffer van Pirmin Schwegler in de slotfase.

VfB Stuttgart-Hertha BSC 1-1In de strijd tegen degradatie schoten Hertha BSC en VfB Stuttgart niet veel op met een punt. De Berlijnse gasten mochten tot diep in de tweede helft hopen op de tweede zege van het seizoen. Adrián Ramos, eerder afgetest door FC Groningen, maakte koud drie minuten in het veld een opvallende entree met zijn goal. De treffer was echter onvoldoende voor de zege. Zdravko Kuzmanovic redde acht minuten voor het einde een punt voor VfB Stuttgart, voordat hij met een tweede gele kaart zijn ploeg nog in de problemen bracht.

1. FC Köln-1899 Hoffenheim 0-41899 Hoffenheim was 1. FC Köln op alle fronten de baas en vond met de 4-0 overwinning aansluiting bij de top van de Bundesliga. Na elf minuten, met daarin treffers van Carlos Eduardo en Chinedu Obasi, was het pleit beslecht. In de tweede helft volgden er nog doelpunten van Demba Ba en Vedad Ibisevic, ter bevestiging van de suprematie van Hoffenheim.