Pfaff 'razend' op Krul, De Boer lovend over De Vrij

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Pfaff 'razend' op Krul, De Boer lovend over De Vrij

do

'Schandalig was het. Knap dat hij twee ballen pakt, maar zijn gedrag maakt me razend.'
De Belgische oud-doelman Jean-Marie Pfaff is niet te spreken over de wijze waarop Tim Krul zijn tegenstanders intimideerde tijdens de penaltyreeks tegen Costa Rica.

'Hij maakt stappen. Hij neemt risico's in zijn acties achterin. Dat deed ik vroeger ook altijd, daar houd ik wel van. Hij probeert altijd voor zijn tegenstander te komen. Er zit ook echt gevoel in zijn passes.'
Ajax-trainer Frank de Boer, vroeger zelf ook geen verkeerde verdediger, laat zich lovend uit over Feyenoorder Stefan de Vrij.

• Gaat het weer een beetje? Al-Hadji Kamara van het Zweedse Norrköping gaat volledig door het lint nadat hij in de slotfase van het duel met Örebr (2-2) zijn tweede gele kaart krijgt.

'Sulley moest vrezen voor een celstraf. Het hotelpersoneel wilde hem overdragen aan de politie nadat hij een van onze stafleden had aangevallen. Zo'n vergrijp nemen ze in Brazilië heel serieus.' Nadat Sulley Muntari een Ghanese bondsofficial had aangevallen werd de middenvelder van AC Milan onmiddellijk naar huis gestuurd. Mede daardoor ontliep hij verdere vervolging door de Braziliaanse justitie, vertelt bondsvoorzitter Kwesi Nyantaki.

• De val van Arjen Robben in de dying seconds van Nederland – Mexico blijft de gemoederen bezig houden. Na het protestlied van een 15-jarig meisje, lijkt de Mexicaanse bevolking haar frustratie nu te botvieren op hun stembiljetten.

Bij de lokale verkiezingen van zondag in Nayarit en Coahuila schreven veel kiezers 'No fue penal' ('Het was geen strafschop') op het aangereikte papier. Daardoor werden hun stemmen niet geldig verklaard, zo melden verschillende lokale media.

Klaas-Jan Huntelaar maakt zich hier op voor de penalty waarmee hij Mexico naar huis zou sturen.
Klaas-Jan Huntelaar maakt zich hier op voor de penalty waarmee hij Mexico naar huis zou sturen.

'Argentinië moet geen probleem zijn voor Nederland. Wie de finale wint? Dat wordt Duitsland, dat weet ik vrijwel zeker.'
• Mark Uth, Duitse spits in dienst van Heerenveen, peinst er niet over: Duitsland wordt wereldkampioen. Daar kunnen Brazilië en Nederland niets aan veranderen, zegt hij op de website van zijn club.

• Bondscoaches worden vandaag de dag niet betaald door middel van een progressief verdienmodel. Met andere woorden: het is niet zo dat hoe verder je komt, des te meer je verdient. Eerder kwam al naar buiten dat Fabio Capello, die er als bondscoach van Rusland al in de eerste ronde uitvloog, de grootverdiener was. Hij mocht voor zijn diensten meer dan acht miljoen euro bijschrijven op zijn rekening.

Alejandro Sabella staat 'maar' op plaats 22 van de best verdienende bondscoaches.
Alejandro Sabella staat 'maar' op plaats 22 van de best verdienende bondscoaches.

Op plaats twee en drie nog twee falende trainers, namelijk die van Engeland en Italië. Ook Roy Hodgson en Cesare Prandelli vlogen er in de eerste ronde uit, maar werden toch rijkelijk beloond voor deze wanprestatie. Alejandro Sabella staat daarentegen vrij laag voor wat hij momenteel presteert met het Argentijnse elftal. Hij moet het doen met iets meer dan zes ton, terwijl Carlos Queiroz (Iran) meer dan het dubbele vangt voor zijn werkzaamheden.

Het hele lijstje vind je op de website van het Belgische magazine Sport.

• In Nederland en in vele landen daar omheen werd Louis van Gaal geprezen om 'zijn meesterzet' Jasper Cillessen in de laatste minuut voor de strafschoppenreeks in te ruilen voor reservedoelman Tim Krul. En het pakte ook goed uit: de keeper stopte twee penalty's en loodste zijn ploeg daarmee naar de halve finales. Dick Advocaat noemt Van Gaal in De Telegraaf daarom zelfs 'de beste Nederlandse trainer aller tijden. 'Dat heb ik ook al vóór het WK gezegd. Louis heeft successen gekend bij alle clubs waar hij heeft gewerkt. Bovendien heeft hij altijd de moeilijkste weg gekozen. Als er één coach iets met deze groep kon doen, dan was het Louis wel.'

Maar Van Gaal oogstte niet overal lof. Fabio Cannavaro bekritiseerde Van Gaal juist. Hij noemde de wissel zelfs 'respectloos'. 'Ik weet dat iedereen Van Gaal nu ziet als een legende of als een tovenaar, maar om eerlijk te zijn vond ik het niet zo speciaal', zegt de Italiaanse oud-international in een gesprek met Globo Esporte. 'Het was een respectloze beslissing om zo om te gaan met je eerste doelman. Je moet je eens voorstellen hoe het voor hem moet zijn om de volgende keer weer onder de lat te staan, terwijl je beseft dat je niet het volledige vertrouwen van je coach hebt.'  

• Toch gaf Krul zelf al snel na de wedstrijd aan dat hij wist dat Jasper Cillessen gewoon de eerste doelman blijft. Daarom is de tip van Thibaut Courtois ook gericht aan het adres van de Ajax-goalie. 'Messi stift vaak', analyseerde de Belgische doelman de sterspeler van Argentinie alvast voor Nederland. En hij heeft enig recht van spreken, want hij stond dit seizoen al zeven keer tegenover het kleine fenomeen en niet een keer moest hij een doelpunt van de Argentijn incasseren. Ook in de kwartfinale wist de boomlange doelman weer een zeker doelpunt van Leo te pareren. 'Ik heb in Spanje zo vaak tegen hem gespeeld dat ik hem inmiddels al goed ken. Als hij snel moet beslissen in een één-op-één-duel met de keeper, kiest hij vaak voor een stiftje. Dat was nu ook weer het geval. Daarom bleef ik staan.' (De Telegraaf)

• Een merkwaardig tafereel voorafgaand aan het duel tussen Feyenoord en VOC. Net als bij alle andere wedstrijden van de Rotterdammers, mochten er ook zaterdag bij dit duel weer een aantal bevoorrechte kinderen het veld op met de spelers. Hand aan hand stapten ze het veld op, met vele lachende en trotse kinderen aan de hand.

Maar dit meisje niet. Ze mocht het veld op met Warner Hahn, de nieuwe doelman van Feyenoord. Hij kwam deze zomer over van FC Dordrecht, waarmee hij vorig seizoen promoveerde naar de Eredivisie. Toch heeft hij voorlopig nog niet de status van een tieneridool à la Pellè, want deze blonde meid heeft meer interesse in haar mobieltje dan in de doelman. Je moet nou ook eenmaal prioriteiten stellen. Hahn raakte echter niet van de leg. Hij hield zijn doel schoon en zijn ploeg won nipt met 1-0.

• Dartpijltjes gooien op kinderen, vuurwerk afsteken in de badkamer en dat soort zaken zijn dingen waar Mario Balotelli zich graag mee bezig houdt. Hij vult daarmee ook vele kranten in binnen- en buitenland. Dit keer is het zelfs nieuws dat de Italiaanse doerak een sigaretje rookt op het balkon van zijn hotelkamer.

Super Mario is momenteel op vakantie in Miami met zijn verloofde Fanny Neguesha. Door de vroege uitschakeling van de Azzurri heeft hij alle tijd om eens uitgebreid van zijn Belgische schone te genieten. En eerlijk is eerlijk: dat lijkt ons uiterst mooie besteding van je vrije tijd, Mario.

• Twee scheidsrechters zullen wat minder onbezorgd van hun vrije dagen genieten. Er zijn namelijk weer eens sterke geruchten dat er sprake is van matchfixing, zo meldt de Engelse krant Mail on Sunday. Beide FIFA-officials, waarvan nog geen namen bekend zijn, zouden werkzaam zijn geweest op dit WK. De beschuldiging gaat in dit geval echter om internationale duels uit het verleden. Er zouden zich ongewone situaties hebben voorgedaan in de wedstrijden zelf. Tel daarbij een aantal uiterst merkwaardige wedpatronen op, en we hebben weer een verdachte matchfixingzaak. Een woordvoerder van de FIFA maakte zich echter geen zorgen om de integriteit van het mondiale eindtoernooi waar zij de laatste weken werkzaam zijn geweest. 'Wij hebben geen aanwijzingen gehad dat de geloofwaardigheid van dit toernooit ooit in het geding is geweest.' Is dit een typisch gevalletje voor de welbekende doofpot?

• Twee geloven op één kussen, daar slaapt de duivel tussen. Een inmiddels ingeburgerd spreekwoord, maar twee nationaliteiten op een kussen lijkt tijdens dit WK ook niet goed te gaan. Want na de overwinning van zaterdag staat er woensdag een halve finale tussen Nederland en Argentinië op het programma. Op social media ging al gauw het gerucht dat het sindsdien hommeles is in Wassenaar...

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.