Petrov krijgt na overwinnen leukemie kans bij Villa

Reacties

Stiliyan Petrov sluit in de voorbereiding aan bij zijn oude club Aston Villa. De Bulgaar moest in 2012 stoppen met voetballen, nadat er acute leukemie was geconstateerd.

Petrov krijgt na overwinnen leukemie kans bij Villa

'Ik heb tegenover Aston Villa aangegeven dat ik klaar ben om aan te sluiten bij de groep. Ik speel al anderhalf jaar met het idee en ik ben van ver gekomen', zei de voormalig aanvoerder van Villa tegenover Sky Sports.

De inmiddels 36-jarige Petrov werkte bijna twee jaar aan zijn rentree. Sinds het einde van afgelopen seizoen trainde de Bulgaar al bij de beloften mee. Nu mag hij dus meetrainen bij de degradant uit de Premier League, waar de middenvelder zes seizoenen actief was.

De 105-voudig Bulgaars international zal een maand de tijd krijgen om zich te laten zien bij de ploeg uit Birmingham, dat op 7 juli begint met een trainingskamp in Oostenrijk. Petrov speelde tussen 2006 en 2012 185 duels in de Premier League voor Aston Villa en maakte daarin negen treffers. Op 24 maart 2012 tegen Arsenal speelde hij zijn laatste duel. Sinds zijn afwezigheid steunen de supporters van Villa hem nog altijd door in de negentiende minuut (naar het rugnummer) te klappen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.