Pesterijtje zet Lehmann weer in de schijnwerpers

Incidenten hebben de carrière van Jens Lehmann kleur gegeven. De Duitse goalie van VfB Stuttgart trok zaterdag tegen 1899 Hoffenheim weer de aandacht met een opmerkelijke actie.

In de tachtigste minuut van de Bundesliga-wedstrijd in de Mercedes-Benz-Arena verloor Sejad Salihovic in een sprintduel zijn rechterschoen. De Bosnische middenvelder van 1899 Hoffenheim liet zich er niet van weerhouden door te spelen. De veroorzaakte vertraging wekte de irritatie bij Lehmann, die zijn onvrede humorvol dacht te kunnen uiten.

Lehmann pakte de losse schoen van Salihovic en wierp die óp het Stuttgart-doel. De Bosniër kon de grap van de doelman niet waarderen. Ook Hoffenheim-trainer Ralf Rangnick was niet te spreken over de actie. 'Dit heb ik nog nooit meegemaakt. Dit soort onzin moet hij maar uithalen met zijn teamgenoten.'

Rangnick verwees naar een incident drie dagen eerder. Tijdens het UEFA Cup-duel met Zenit Sint-Petersburg sloeg Lehmann de haarband van het hoofd van Khalid Boulahrouz, die door het verliezen van een luchtduel de irritatie had gewekt van de heetgebakerde doelman.

En dat was niet het eerste incident van 2009 met Lehmann in de hoofdrol. De oud-international kreeg eind januari van VfB Stuttgart een boete nadat hij de ergernis over zijn ploeggenoten na een 5-1 nederlaag niet voor zich had kunnen houden.

Of de actie van Lehmann de oorzaak was of niet, in de laatste minuut schoot Salihovic een strafschop over en liet zo de uitgelezen kans liggen de wedstrijd in het voordeel van Hoffenheim te beslechten. In Stuttgart eindigde het duel in 3-3.