Pesterij kost Kurzawa selectie, Cruijff loopt het veld op

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Pesterij kost Kurzawa selectie, Cruijff loopt het veld op

• Het was al een veelbesproken moment, maar de pesterij van Jong Frankrijk-verdediger Layvin Kurzawa aan het adres van Jong Zweden-spits John Guidetti (foto boven) krijgt voor de Fransman een vervelend staartje. In het play-offduel om EK-kwalificatie leek Frankrijk zich door een goal vlak voor tijd te gaan plaatsen. Kurzawa liet zich vervolgens gaan tegenover Guidetti, maar door een nóg latere treffer van de Zweden, gingen zíj door. Bondscoach Didier Deschamps van het grote Frankrijk was evenwel niet gediend van de actie van Kurzawa: hij heeft hem mede om die reden niet geselecteerd voor de aankomende oefenduels met Zweden (!) en Albanië.

'Ik ben het veld opgelopen, wat ik nooit doe, om de spelers tot kalmte te manen en te proberen Zahavi mee naar binnen te nemen. De vergelijking met Esteban gaat niet helemaal op, want hij schopte die man echt toen hij al op de grond lag'
• Hachelijke momenten voor Maccabi Tel Aviv-directeur Jordi Cruijff. Tijdens de stadsderby tegen Hapoel werd sterspeler Eran Zahavi belaagd door een dronken fan die het veld op was gestormd. De zich verwerende Zahavi kreeg vervolgens rood, wat bij de voetballers van Maccabi volledig verkeerd viel. Ongeveer hetzelfde gebeurde AZ-keeper Esteban drie jaar geleden in een bekerduel bij Ajax, al zit dat volgens Cruijff toch net iets anders. (Helden Online)

• De spelers van Hamburger SV werden deze week aangenaam verrast door trainer Josef Zinnbauer. Hij had bepaald dat Rafael van der Vaart en co zich niet hoefden te melden op het trainingsveld. Helemaal vrij kregen de voetballers echter niet: Zinnbauer gaf ze allemaal een afstand mee die zij binnen een bepaalde tijd moesten afleggen. De spelers mochten echter wél zelf kiezen waar ze gingen hardlopen. En dus konden mensen die zomaar in het Hamburgse Altonaer Volkspark rondliepen, ineens een groot deel van de HSV-selectie tegenkomen: het gros besloot dáár de rondjes te gaan lopen.

• Of het een unicum is weten we niet, maar de eigen goal die deze Braziliaanse verdediger onlangs maakte in een van de lagere divisies is wel heel ongelukkig. Hij verschalkte zijn eigen keeper met zijn achterwerk. Dat krijg je ervan, als je met je kont in je eigen zestienmetergebied gaat hangen...

• De selectie van Barcelona is een stuk later dan gepland thuis in Catalonië. Na de 0-2 zege op Ajax in de Champions League wilde het sterrenensemble nog dezelfde avond het vliegtuig richting huis pakken. Dat lukte niet vanwege een technisch mankement, waardoor de Catalanen waarschijnlijk pas donderdagmiddag kunnen vertrekken. Of er door de vertraging vannacht Blaugranas  langs de Amsterdamse grachten zijn gesignaleerd, is niet bekend…

• De Servische CSKA Moskou-middenvelder Zoran Tosic maakte iets vergelijkbaars mee. Hij wilde met zijn ploeg de Champions League-wedstrijd bij Manchester City afwerken, maar kreeg daarvoor geen visum. De 27-jarige international mocht dinsdag nog wel meetrainen, maar moest woensdag toch echt Engeland weer verlaten en mocht niet eens als fan blijven. Overigens merkte CSKA weinig van zijn afwezigheid: City werd op een 1-2 nederlaag getrakteerd.

Ashley Cole heeft het maar zwaar bij AS Roma. Ontstond er dit seizoen al een ware hype omdat hij op de teamfoto nogal afgezonderd stond, nu krijgt hij te maken met alledaagse pesterijtjes op de training.

• Je zal maar een Turks klinkende achternaam hebben en het Europa League-duel tussen SC Lokeren en Trabzonspor willen bezoeken. Dat gaat dus niet. Er is een uitvak voor de Turken gereserveerd, maar iedere andere fan met een Turkse achternaam komt het stadion niet binnen. Uit veiligheidsoverwegingen, volgens de politie. Maar of dit nou helemaal strookt met de boodschap No to Racism die de UEFA wil verkondigen, is maar de vraag.

• Supporters van Roda JC Kerkrade, opgelet! U kunt nu shirtsponsor van uw favoriete club worden. Voor 25 euro kunnen fans hun naam laten vermelden op het tricot voor het thuisduel met Almere City FC van 21 november. De hoofdsponsorloze Limburgse club heeft immers ruimte gemaakt voor liefst 750 namen op het shirt. En op de eerste dag kwamen al tweehonderd aanmeldingen binnen. Eén kleinigheidje: de KNVB moet het plan nog goedkeuren. Als dat gebeurt, kunnen de desbetreffende fans vervolgens op een veiling meedingen naar 36 shirts met daarop dus hun eigen naam… (AD)

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.