Personele problemen in Franse defensie stapelen zich op

Reacties

De spoeling bij Frankrijk is achterin weer iets dunner geworden in aanloop naar de WK-kwalificatieduels met Bulgarije en Oranje. Na de afzegging van Jérémy Mathieu is nu ook Eliaquim Mangala met een blessure afgevallen.

Personele problemen in Franse defensie stapelen zich op

Mangala meldde zich maandag nog wel in het trainingskamp van Les Bleus en bondscoach Didier Deschamps was tijdens zijn persconferentie nog optimistisch gestemd. Desondanks moet hij nu een streep zetten door de Manchester City-huurling, die met een hamstringblessure kampt.

Deschamps had Mangala opgeroepen, omdat Barcelona-verdediger Mathieu vorige week besloot een punt te zetten achter zijn interlandloopbaan. Nu mag Presnel Kimpembe (foto) zich melden. De 21-jarige verdediger van Paris Saint-Germain debuteert in de Franse selectie.

Daarmee houdt de EK-finalist weinig ervaren verdedigers over. Met Aymeric Laporte (Athletic de Bilbao) zat er al een andere nieuweling in het keurkorps van Deschamps, die met Laurent Koscielny (Arsenal) en Raphaël Varane (Real Madrid) nog twee ervaren basiskrachten over heeft.

Varane hield aan het competitieduel met Eibar echter ook een dijbeenblessure over. Het is voor Deschamps te hopen dat zijn goede voorgevoel wat de Real-verdediger betreft wel klopt. Met Adil Rami, Samuel Umtiti, Kurt Zouma en nu dus ook Mangala zit de lappenmand al overvol.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.